avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare conform Legii nr. 19/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare conform Legii nr. 19/2000

ma intereseaza cat este stagiul de cotizare potrivit acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:06, 8 Decembrie 2010
Pentru un barbat, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, iar pentru o femeie este de 30 de ani.
Stagiul minim de cotizare atat pentru femei cat si pentru barbati este de 15 ani.
florisiris a scris:

Pentru un barbat, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, iar pentru o femeie este de 30 de ani.
Stagiul minim de cotizare atat pentru femei cat si pentru barbati este de 15 ani.
Atentie!Acest stagiu este pt.barbatii nascuti dupa 01.01.1950 si femeile nascute dupa 01.01.1955
:offtopic:

Valentin Mester a scris:
Atentie!Acest stagiu este pt.barbatii nascuti dupa 01.01.1950 si femeile nascute dupa 01.01.1955

In primul rand, va rog sa nu mai atentionati pe nimeni. In al doilea rand, va rog sa cititi intrebarea utilizatorului inainte de a-i atentiona pe colegii care dau raspunsuri.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Legatura dintre varsta standard de pensionare si data nasterii tata90 tata90 La un moment dat varsta standard de pensionare este de 64 ani (Anexa 5 - barbati). Intrebarea este daca beneficiaza de acest lucru toate persoanele ... (vezi toată discuția)