avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Poate suspenda permisul de conducere un agent de la Ordine Publica?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:58, 8 Decembrie 2010
Pentru ce contraventie si in ce localitate ?

La modul general,fara a cunoaste speta,in cadrul unor orase exista intelegeri (protocoale )intre politia rutiera si cea de ordine publica,ca si intelegeri cu cea comunitara pentru constatarea anumitor contraventii.
De regula contraventiile la circulatia rutiera se constata de catre agentii constatatori ai politiei rutiere.
De fapt art.2 din OUG nr.195/2002 dau aceste constatari in competenta politiei rutiere
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
De fapt nici nu se poate numi contraventie, atata vreme cat autoturismul se afla stationat. Este vorba de un abuz din partea agentilor de la Ordine Publica Iasi. Multumesc pentru raspuns.
Atata timp cat este intocmit un proces verbal de constatare a unei contraventii si acesta este atacat...pana la proba contrara este o contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lautz lautz Buna ziua, Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda - fond castigat, politia face recurs tlc tlc Va salut, In august 2009 mi-a fost blocata masina (caracatita) pt. parcare neregulamentara, in Constanta, pe Bd. Tomis. Am facut contestatie la Judecatoria ... (vezi toată discuția)