avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz scris separat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz scris separat ?

Avem o contestatie la masura concedierii unde se precizeaza:

"Angajatorul nu a inteles sa aplice prevederile legale referitoare la dreptul de preaviz netinand seama de dispozitiile art. 73 alin. 1 din C. mun., angajatorul neacordand subsemnatului peavizul de concediere.

In acest sens, intimata a procedat direct la emiterea Deciziei de desfacere a Contrctului individual de munca nr. 4852/ 22.10.2007."


Considerati obligatoriu un preaviz scris prealabil emiterii deciziei de concediere, sau se poate emite decizia de concediere si in cadrul ei sa fie mentionat ca, contr. ind. de munc. inceteaza dupa un termen de 15 zile ?

Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 09:46, 13 Martie 2008
Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu si durata preavizului- art.74 alin.1 lit.b C.mun.
deci, considerati ca nu este nevoie de preaviz in scris prealabil decizie de concediere
In cazul concedierilor colective angajatorul poate renunta la efectuarea preavizului de catre salariat .Salariatul primeste c/v celor 15 zile iar CIM se desface la data cand acest preaviz s-ar fi efectuat.
dumitru2000 a scris:

deci, considerati ca nu este nevoie de preaviz in scris prealabil decizie de concediere


Nu este nevoie de un preaviz prealabil dat in scris de conducere. El este trecut in mod obligatoriu in decizia de incetare a contractului de munca.
care este motivul pentru care sunteti concediat ?
iata ce spune CCM la nivel national :
"In cazurile in care salariatilor nu li se pot oferi alte locuri de munca ori acestia refuza locul de munca oferit sau cuprinderea intr-o forma de recalificare, conducerea unitatii le va comunica in scris termenul de preaviz, in conditiile prevazute in prezentul contract colectiv de munca".

Alte discuții în legătură

Desfiintare loc munca anna2000 anna2000 desfiintez locuri de munca pentru ca am un singur client care nu numai ca nu ma plateste, dar nici nu mai comanda. consider ca am o cauza reala si ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare activitate ContSters57986 ContSters57986 As dori sa stiu cind trebuie primita decizia in conditiile in care azi este ultima zi de preaviz.Va multumesc (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)