avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe locale

exista o perioada in care sa se prescrie taxele la bugetul local ale unei societati . cit ma poate executa silit/ pt. ce perioada? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:09, 7 Decembrie 2010
In mare, taxele la bugetele locale se prescriu in termen de 5 ani . Atentie, termenul de la care incepe prescrierea poate fi reactivat !!!
ORDONANTA nr. 92 din 24 septembrie 2003 privind Codul de procedura fiscală
(actualizată )
CAP. II
Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale

ART. 89
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe sa curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe sa curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanta fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezulta din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitiva.
ART. 90
Întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale
(1) Termenele prevăzute la art. 89 se întrerup şi se suspenda în cazurile şi în condiţiile stabilite de lege pentru întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului la acţiune potrivit dreptului comun.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale se suspenda pe perioada cuprinsă între momentul începerii inspecţiei fiscale şi momentul emiterii deciziei de impunere ca urmare a efectuării inspecţiei fiscale.
ART. 91
Efectul împlinirii termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Dacă organul fiscal constata împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale, va proceda la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanta fiscală.
CAP. III
Dobânzi şi penalităţi de întârziere

ART. 115
Dispoziţii generale privind dobânzi şi penalităţi de întârziere
(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenta de către debitor a obligaţiilor de plata, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
(2) Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi, dobânzi şi penalităţi de întârziere stabilite potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie evaziune fiscala w0lfshad3 w0lfshad3 Care este va rog termenul de prescriptie pentru evaziune fiscala? (vezi toată discuția)
Control fiscal anasm12 anasm12 In urma cu doi am avut un control fiscal la sediul societatii, care intre timp a fost suspendat timp de 6 luni.Mentionez ca acest control inca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor fiscale petricamocan petricamocan pentru stopaj la sursa plus alte datorii la bugetul de stat,din martie 2006, dosarul nu a ajuns inca in instanta dar este spre finalizare,care este ... (vezi toată discuția)