In mare, taxele la bugetele locale se prescriu in termen de 5 ani . Atentie, termenul de la care incepe prescrierea poate fi reactivat !!!
ORDONANTA nr. 92 din 24 septembrie 2003 privind Codul de procedura fiscală
(actualizată )
CAP. II
Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale
ART. 89
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe sa curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe sa curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanta fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezulta din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitiva.
ART. 90
Întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale
(1) Termenele prevăzute la art. 89 se întrerup şi se suspenda în cazurile şi în condiţiile stabilite de lege pentru întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului la acţiune potrivit dreptului comun.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale se suspenda pe perioada cuprinsă între momentul începerii inspecţiei fiscale şi momentul emiterii deciziei de impunere ca urmare a efectuării inspecţiei fiscale.
ART. 91
Efectul împlinirii termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Dacă organul fiscal constata împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale, va proceda la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanta fiscală.
CAP. III
Dobânzi şi penalităţi de întârziere
ART. 115
Dispoziţii generale privind dobânzi şi penalităţi de întârziere
(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenta de către debitor a obligaţiilor de plata, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
(2) Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi, dobânzi şi penalităţi de întârziere stabilite potrivit legii.
Control fiscal
anasm12
In urma cu doi am avut un control fiscal la sediul societatii, care intre timp a fost suspendat timp de 6 luni.Mentionez ca acest control inca nu a fost ... (vezi toată discuția)