avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer in timpul concediului cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer in timpul concediului cic

buna seara
la data de 31 ian 2011 bebe face 2 ani, am contactat angajatorul pentru a depune cererea de a ma intoarce la servici, am primit raspuns ca ma pot intoare dar ca nu mai am loc in sucursala unde lucram pentru ca nu exista decat 2 posturi si aceste sunt ocupate, si sa merg la alta sucursala unde este un loc liber. Precizez ca la data intrari in CIC a fost adusa o colega din centrala de la un alt departament in
locul meu. In perioada cat am fost in concediu a fost transeferata definitiv in sucursala pe locul meu.
In aceste conditii este posibil sa fiu mutata in alta sucursala pe motiv ca nu mai am loc in sucursala mea pentru ca a fost transferata aceea colega???????????????????????
Daca refuz ce se poate intampla?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 8 Decembrie 2010
e legala oferta angajatorului. va sfatuiesc sa acceptati.
nu este legala masura angajatorului!!!
daca refuzati oferta este posibil sa va concedieze!
este legala oferta deoarece angajatorul are obligatia de a va reprimi pe aceeasi functie, din cate inteleg dvs nu vi se modifica functia doar locatia unde va veti desfasura activitate. din pacate astea sunt riscurile pe care ni le asumam in momentul cand ne hotaram sa dam nastere unui copil.
potivit c. mun. nu este legala intrucat modificarea locului muncii implica un act aditional la c.i.m. si acesta trebuie semnat de ambele parti ori in conditiile expuse se incearca intimidarea: " nu vrei acolo te dau afara "!!!
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Prin urmare, este legala decizia angajatorului .

Alte discuții în legătură

Conditiile intoarcerii la locul de munca dupa terminarea cic SorinaEC SorinaEC Buna ziua,as dori sa stiu care sunt termenii si conditiile in care angajatorul primeste inapoi angajatul,dupa terminarea concediului de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil ginnyy ginnyy Buna ziua! Am o mamica care se intoarce din concediu crestere copil, insa, angajatorul nu ii mai poate da acelasi post, acesta fiind deja ocupat de un alt ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicilor care se intorc la munca danyda8 danyda8 am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)