avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua!
Am o mamica care se intoarce din concediu crestere copil, insa, angajatorul nu ii mai poate da acelasi post, acesta fiind deja ocupat de un alt salariat angajat pe perioada nedeterminata.
Postul oferit este similar celui anterior detinut (aceleasi conditii, acelasi salariu, acelasi departament)
Este in regula? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 21 Decembrie 2009
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in timpul concediului cic soso_dmar soso_dmar buna seara la data de 31 ian 2011 bebe face 2 ani, am contactat angajatorul pentru a depune cererea de a ma intoarce la servici, am primit raspuns ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Conditiile intoarcerii la locul de munca dupa terminarea cic SorinaEC SorinaEC Buna ziua,as dori sa stiu care sunt termenii si conditiile in care angajatorul primeste inapoi angajatul,dupa terminarea concediului de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicii cand se intoarce din cic alionnushka alionnushka As vrea sa stiu care sunt drepturile mamicilor care au stat acasa 2 ani in concediu de ingrijire al copilului si care au nascut inainte de 2011. Angajatorul ... (vezi toată discuția)