avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda neprezentare acte auto - plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda neprezentare acte auto - plangere contraventionala

Buna seara
In seara aceasta am fost oprit de un agent de circulatie cu un autoturism adus din germania cu numere de 5 zile valabile, dar nu aveam cartonasul de la numere si asigurarea rca la mine,
mi s-a spus ca sunt pasibil de amenda de la 360 ron pana la 1200 ron si i-am prezentat actele masinii in 15 minute rugand pe cineva sa mi le aduca, in acest timp pana la prezentarea actelor agentul de politie mi-a completat procesul verbal si motivand un conflict mai vechi ce la avut cu un frate de al meu mi-a dat amenda 360 ron in loc de avertisment !!! am semnat procesul verbal la mentiuni fiind scris 'nu am obiectii", actele i le-am prezentat si au fost verificate !!!
mentionez ca in tot acest timp cat am fost oprit si explicandu`mi agentul faza pentru care am luat amenda si nu avertisment , a fost prezent langa mine si un martor, proprietarul masinii !!
intrebarea mea este daca mai pof face ceva sa contest amenda , daca mai e vreo sansa !!
multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
gaby645, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaby645 , utilizator 16:49, 9 Decembrie 2010
Formulati contestatie in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,facand dovada cu martori si cu actele pe care nu le-ati avut.
Eventual,solicitati inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului.
ma avantajeaza si cazul in care pot inlocui masura amenzii cu ce a avertismentului, dar am vreo sansa de castig? ce costuri presupune contestarea procesului verbal?
nu imi place sa pierd timpul degeaba de asta intreb daca exista vreo sansa de castig !!
Totul depinde de probele administrate de politie si de dvs.
Instanta le va analiza si se va pronunta printr-o hotarare judecatoreasca in functie de acestea.
Sansele sunt destul de mici,dar aceasta nu inseamna ca nu puteti incerca.
am inteles,
astazi ma voi prezenta la judecatorie sa contest amenda iar la parchet pentru depunerea unei plangeri penale impotriva abuzului in serviciu !!
Plangerea penala trebuie dovedita cu probe acte,martori,orice alte probe acceptate de lege.
Aceasta o veti depune la Parchetul de pe langa Tribunalul local.

Alte discuții în legătură

Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)
P.v. - neprezentare acte adivro2 adivro2 Buna ziua, In data de 01.08 a.c. am circulat cu autoturismul fara a avea actele asupra mea (nici pe alte mele nici ale masinii, uitate acasa na #-o). Am ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)