avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Exista legi sau acte normative pentru urmatoarele ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Exista legi sau acte normative pentru urmatoarele probleme?

Buna seara,
întrucît am tot căutat pe internet, dar încă nu am găsit concret, vă rog!!! dacă puteți să mă ajutați în această problemă, mă presează și timpul...

1. În baza cărei legi sau altui act normativ se face poprirea conturilor firmei dacă firma nu plătește contribuțiile lunare către stat?

2. La fel, dacă știe cineva, de cînd și prin ce act normativ s-a stabilit ca toate contribuțiile lunare (pentru șomaj, sănătate etc., cu excepția comisionului ITM) să se vireze într-un singur cont?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoatră! :pleasantry:
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:21, 7 Decembrie 2010
1.Cod procedura fiscala , cap VIII sectiunea a doua , art 149, 150 si norme

2.Cod procedura fiscala , art 114 alin 2 indice 1 si urmatoarele
(2^1)Debitorii vor efectua plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, prevăzute prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, într-un cont unic, prin utilizarea unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile datorate bugetului de stat şi a unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru celelalte obligaţii de plată.
(2^2)Distribuirea sumelor din contul unic se face de organul fiscal competent, distinct pe fiecare buget sau fond, după caz, proporţional cu obligaţiile datorate.
(2^3)În cazul în care suma plătită nu acoperă obligaţiile fiscale datorate, distribuirea, în cadrul fiecărui buget sau fond, pe tip de impozit, contribuţie sau altă sumă reprezentând creanţă fiscală se face mai întâi pentru impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă şi apoi pentru celelalte obligaţii fiscale, proporţional cu obligaţiile datorate.
(2^4)Metodologia de distribuire a sumelor plătite în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(2^5)Plata obligaţiilor fiscale, altele decât cele prevăzute la alin. (2^1), se efectuează de către debitori, distinct pe fiecare impozit, contribuţie şi alte sume datorate bugetului general consolidat.

si ORDIN nr. 1294 din 10 septembrie 2007 privind impozitele, contribuţiile şi alte sume reprezentând creanţe fiscale, care se plătesc de contribuabili într-un cont unic, modificat si completat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari intarziere plata impozit pentru microintreprinderi LaurB2016 LaurB2016 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt implicatiile in situatia in care s-a intarziat plata impozitului pe venit pentru un SRL, respectiv: - transa de impozit ... (vezi toată discuția)
Ordin nr. 2351/29.06.2011 de modificare ºi completare a opanaf nr 1314/2007  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]ORDIN nr. 2351/29.06.2011 de modificare şi completare a OPANAF nr 1314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de ... (vezi toată discuția)
Impozit salarii aferent punct de lucru camicami camicami Se modifica ,din,nou,modul de declarare si virare a impozitului pe salarii aferent punctelor de lucru care au atribuit cod fiscal propriu,diferit de cel al ... (vezi toată discuția)