avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 61/1991 - incadrare corecta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 61/1991 - incadrare corecta?

am primit amenda pe legea 61/1991, art.2 pct 28. fapta ar fi ca am deranjat vecinii(locuiesc la casa 2 in curte).mai corect cred ca ar fi fost pct 29(28 se refera la deranjarea locuitorilor iar 29 la deranjarea locatarilor).vreau sa contest procesul verbal,incadrarea de mai sus ar fi un motiv?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:38, 10 Decembrie 2010
si vreti sa contestati pe admisibilitate?
pe incadrare gresita si sa cer anularea amenzii
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
popescuadrian, utilizator
In termen de 15 zile de la semnarea /primirea la domiciliu a proceselor verbale aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal de contraventie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Politia trebuie sa faca dovada celor consemnate iar dvs trebuie sa va aparati prin probe,acte,martori,alte probe acceptate de lege.
Daca discutati despre incadrarea juridica contraventiei,care ar fi conform acceptiei dvs incadrarea corecta ?
Consider ca in acelasi imobil ,, oamenii" se numesc locatari (legea 61/1991 art 2 pct 29)si nu locuitori (art 2 pct 28). Jandarmii au incadrat fapta la pct 28 unde nu se face referire la ora faptei. La asta ma refer ca fiind icadrarea incorecta. In plus nu m-au legitimat , datele din cartea mea de identitate au fost date de reclamanti, PV nu l-am semnat, mi-a fost inminat a doua zi(Nu stiu daca ma fost coerent in explicatiile pe care le-am dat in aceste discutii pe forum, nici nu mai spun ca reclamatia este inventata de reclamanti.Greseala mea a fost ca nu am iesit din apartament si am vorbit cu jandarmii de pe fereastra) MULTUMESC!
Ramane o "posibilitate" doar in"acceptiunea" dvs,pentru ca acestea nu sunt motive care sa duca la admiterea contestatiei si la exonerarea dvs de plata amenzii.
Dar,incercati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie... cum? repulse repulse va rog sa ma ajutati ... am luat o amenda pe nedrept spun eu de la jandarmerie pe motiv destul de stupid.... #-o si as vrea sa fac contestatie la judecatorie, ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters102815 ContSters102815 Ma numesc Alexandru George B. si am primit o amenda contraventionala in data de 08.09.2009 ora 00:15 ( ora procesului verbal ) pentru tulburarea linisti ... (vezi toată discuția)