avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... politia comunitara si betia la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

politia comunitara si betia la volan

buna ziua... acum cateva zile mi s-a intamplat sa trag masina pe dreapta si sa vad daca pot ajuta pe cineva cazut pe marginea drumului... la fata locului erau cei de la politia comunitara si cei de la SMURD... pt ca cei de la politia comunitara au observat ca eram sub influenta alcolului au chemat politia de circulatie, pana sa vina cei de la circulatie a venit fiul meu sa ia masina pt ca ii trebuia, dar nu a fost lasat sa plece de cei de la politia comunitara. cand au venit cei de la circulatie fiul meu a declarat ca el a fost la volan, dar cei de la politie au reusit sa il sperie spunandui ca poate face inchisoare pentru declaratii mincinoase asa ca m-au pus pe mine sa suflu in etilotest, iar in aerul expirat mi-a iesit 0,76... cat imi poate iesi la sange? mentionez ca si fiului meu i s-au luat probe la alcoolemie, declaratia lui a fost rupta pentru ca m-au pus pe mine sa declar ce mi-au dictat ei... si anume ca am condus sub influenta alcoolului... vreau si eu sa stiu ce pot pati, si ce pot face... pentru ca cei de la circulatie m-au gasit jos din masina si cu motorul oprit.. CE MAI POT FACE ACUM, DACA AM DAT ACEA DECLARATIE... am nevoie urgenta si disperata de un sfat, varog
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:20, 10 Decembrie 2010
La probele biologice, alcoolemia in singe este aproximativ de doua ori mai mare. Va poate iesi intre 1, 30 si 1,60. Cu declaratia data cu manuta dumneavoastra, este cam greu sa o „intoarceti” in fata procurorului si ulterior in instanta. Mai existau martori la fata locului care pot confirma spusele dumneavoastra? In definitiv cele retinute in final de politie sunt reale; modul in care au procedat nu este tocmai ortodox. Ei au atins, din pacate pentru dumneavoastra, rezultatul pe care l-au dorit.

Mai departe vi se intocmeste dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. la rezultatul care va veni de la probele biologice cu siguranta procurorul va fi nevoit sa va trimita in judecata.

In conditiile in care nu aveti antecedente penale, recunoasteti fapta si faceti alte probe in circumstantiere, veti primi o pedeapsa cu suspendare. Avand in vedere si recenta schimbare de optica a legiuitorului, aveti posibilitatea sa recunoasteti fapta, reducandu-se astfel limitele de pedeapsa. La ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii permisul va este anulat. Veti avea dreptul sa dati examen pentru permis dupa un an de zile.

Bafta!
cineva mi-a recomandta sa imi schimb declaratia, deoarce mi-a fost dictata, martor este fiul meu si un alt sofer care venise pentru un accident... si sa depun o plangere deoarce fiul meu a fost orpit la fata locului impreuna cu masina fara nici un fel de acuzatie fondata
Recunoasteti adevarul,mai ales daca au existat probe ca dvs ati fost cel care ati condus.
Oricum gestul dvs nu este nici frumos si este posibil sa fie avut in vedere la dozarea pedepsei.
Probabil ca daca nu aveti antecedente penale si va veti revizui declaratia,veti fi sanctionat cu o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen,spre mediul prevazut de lege.
dar la o amenda primita pot face contestatie? avetzi idee la cat timp vine alcoolemia la sange? prima data si dupa recalculare?
Nu exista termene precise in acest sens.
Puteti urgenta,doar daca doriti sa platiti aceste analize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului peckcarol137 peckcarol137 buna, sambata noaptea m-a oprit politia m-a testat cu apartul alcoltest mi-a iesit 0.71 in aer, mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu s-au predat la ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturii alcoolice nemes nemes an noaptea de sanbata spre duminica antre orele 2-3am fost gasit langa masina nea de un echipaj de politie de la ordine publica,antrun parc din targu mures nu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan mariusike mariusike In data de 27.11.2013 am fost prins in iasi cu alcoolemie 0,59 alcool pur in aerul expirat la ce ma pot astepta am fost si la biologice si nu am primit niciun ... (vezi toată discuția)