Am facut mai multe plingeri la sectia de politie si nimic nu fac dumnealor, doar ma cheama sa dau declaratii prin care sa spun ca renunt la plingere.
Ma poate cineva sfatui care e de fapt treaba cu ei? Adica, dupa o plingere, eu sunt obligat sa dau declaratie timp in care dumnealor nu fac absolut nimic? E vreo lege care spune asta? Pai se acopera de hirtii si eu ramin cu aceleasi vechi probleme care, acum am inteles, sunt toate din cauza faptului ca ei nu intervin. Deloc nu intervin. Chiar nu stiu ce sa fac.
In momentul in care se formuleaza plangeri,politia este obligata sa le cerceteze veridicitatea si sa ia masurile legale care se impun in functie de obiectul acestora.
Astfel de cercetari sunt de durata,politiile (sectiile) sunt "invadate" de mii de dosare,iar functionariisunt putini ca si timpul socialmente necesar solutionarii lor.
In aceasta situatie sunt probeleme foarte vechi care isi asteapta rezolvarea.
Sunteti chemat pentru a da lamuriri necesare cercetarilor.
Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.
Treaba sta astfel: ei primesc plingerea si apoi ma cheama pe mine sa dau declaratie. In timpul asta ei nu fac nimic, asa cum am exprimat mai sus.
Intreb: exista o procedura ca dupa plingerea mea se da o declaratie (care nu vad ce rost are odata ce eu am scris totul in plingere ci doar sa mai pierd timp) si ei sa nu faca nimic?
I-am intrebat si mi-au spus ca exista o lege dar nu am retinut care.
Asta voiam sa aflu aici, sa verific daca ce spun ei ca trebuie sa faca e real.
Ynocennta, cum puteti sa-mi cereti sa detaliez plingerile pe un forum public????
Ce legatura are continutul plingerii cu intrebarea mea legata de procedurile politiei? #-o
Nu este nimic ilegal intr-o astfel de masura.
Probabil,vor sa vada daca va mentineti plangerile si vor sa se"acopere" ,in acceptiunea lor,luandu-va declaratii pe aspectle deja semnalate sau daca sunt plangeri penale exista obligativitatea de a se lua declaratie partii vatamate.
Numai daca sunt plingeri penale exista obligatia luarii declaratiilor?
Ce ma intriga la maxim pe mine si nu voi lasa lucrurile asa este ca ei imediat dupa ce am facut plingere ma cheama tot pe mine sa dau "declaratie". Pai ce imbecilitate mai e si asta? Am scris absolut totul in plingere, ce rost mai are aceasta declaratie? Ma pun pe drumuri pe mine si la infractor nu merg cu lunile dupa ce eu dau declaratia respectiva. Pai e normal asa ceva?
Si cine trage la raspundere politia? Trebuie sa existe si la ei cinvea sa-i scuture, de-aia a ajuns tara in halul asta, si din cauza lor!
Multumesc rgabi.