avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoane cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoane cu handicap

Buna sunt persoana cu handicap grav cu insotitor, as dori sa stiu in cazul in care ma angajez daca pierd insotiorul, am cautat cat am putut pe internet sa gasesc o lege sau ceva in acest sens dar nu am gasit. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smadalin , utilizator 16:40, 12 Decembrie 2010
daca aveti insotitor inseamna ca nu puteti sa va descurcati singur deci daca va angajati inseamna ca puteti sa va purtati de grija singur, angajarea depinde de gradul de handicap pe care il aveti, persoanele cu un anumit grad de handicap nu pot fi angajate.
Protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este reglementata de Legea nr.448/2006.

am gasit legea respectiva dar nu am gasit in cadrul ei nici o prevedere legata de insotitor. Am gasit dreptul la munca indiferent de gradul de handicap, dar nici o reglementare sau o adaugare referitoare la insotitor. va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
smadalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la un loc de munca pentru persoanele cu gradul i de handicap cu insotitor eirenee eirenee buna seara am 24 de ani, tocmai am terminat o facultate si as dori sa caut un loc de munca. problema cu care ma confrunt si sunt total debusolata sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)
Intrebare- asigurari medicale TULIP TULIP persoanele cu probleme psihice grave, fara venituri, pot beneficia de servicii medicale gratuite?....care este temeiul legal?...multumesc anticipat (vezi toată discuția)