avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... dosar profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

dosar profesional

la transfer sau demisie se poate solicita institutiei dosarul profesional al persoanei in cauza????daca reprezentantii acesteia refuza eliberarea ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:42, 7 Decembrie 2010
calin cristiana a scris:

la transfer sau demisie se poate solicita institutiei dosarul profesional al persoanei in cauza????daca reprezentantii acesteia refuza eliberarea ce se poate face?

Institutia este obligata sa elibereze dosarul profesional la eliberarea din functie a functionarului public atat la transfer cat si la demisie, in caz de refuz inaintati mai intai o plangere catre ANFP
Conform legii, la incetarea raporturilor de serviciu, institutia este obligata sa-i inmaneze fostului functionar public dosarul profesional in original, pastrand o copie pentru arhiva. Daca acea persoana va mai fi numita intr-o functie publica, la noul loc de munca va prezenta si dosarul profesional, care se va completa in continuare. Daca nu rezolvati nimic cu ANFP-ul, nu va ramane decat sa-i actionati in contencios administrativ.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj fp marioboss1 marioboss1 ce acte trebuie sa elibereze o institutie unui functionat public care intra in somaj? (vezi toată discuția)
Functionar public mi se refuza revenirea pe post dupa mutarea 6 luni andrei-u andrei-u Buna ziua domnule avocat. Si as dori sa multumesc anticipat tuturor celor care mi-ar da un sfat competent. Sunt functionar public la o primarie, intrat prin ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu Florin_Eugen Florin_Eugen Buna ziua, Am incetat raporturile de serviciu cu institutia publica la care am lucrat incepand cu data de 17.06.2010. Incetarea raporturilor de serviciu s-a ... (vezi toată discuția)