avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetare raport de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetare raport de serviciu

Buna ziua,
Am incetat raporturile de serviciu cu institutia publica la care am lucrat incepand cu data de 17.06.2010. Incetarea raporturilor de serviciu s-a realizat in urma cererii depuse la registratura institutiei. Mentionez ca nici pana astazi 01.04.2014 nu am nici un document care sa ateste incetarea raporturilor de serviciu (ordin de incetare). De asemenea nu mi-au fost inmanate nici celelalte documente care ar fi trebuit eliberate la incetare, respectiv dosarul profesional, evaluarea performantelor profesionale si carnetul de munca.
De aceea vreau sa va intreb daca institutia la care am lucrat nu trebuia sa-mi raspunda in termen de 30 de zile la cererea de incetare si daca termenul de contestare in instanta a ordinului de incetare nu a fost depasit ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 1 Aprilie 2014
1. Pana acum trebuiau sa va comunice ordinul de incetare a raportului de serviciu. Persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.

2. Termenul de contestare in instanta incepe sa curga de la data comunicarii actului administrativ de incetare a raportului de serviciu.

3. Depuneti o solicitare in scris catre fostul dvs angajator sa va comunice :
- un exemplar de pe actul administrativ de incetare a raportului de serviciu
- copii de pe actele existente la dosarul de personal.
Din cele prezentate, institutia poate fi actionata in instanta pentru ca nu a comunicat actul administrativ in termenul prevazut de lege ?
Poate fi actionata in instanta pentru obligatia de a va comunica actul administrativ de incetare a raportului de serviciu, daca nu doreste sa vi-l comunice in urma solicitarii scrise adresate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar profesional calin cristiana calin cristiana la transfer sau demisie se poate solicita institutiei dosarul profesional al persoanei in cauza????daca reprezentantii acesteia refuza eliberarea ce se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj fp marioboss1 marioboss1 ce acte trebuie sa elibereze o institutie unui functionat public care intra in somaj? (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta - functionar public iepurasul iepurasul Am indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta,am depus dosarul de pensionare,pot sa lucrez in continuare pana la primirea deciziei de ... (vezi toată discuția)