buna ziua. am un salariat care indeplineste cond.pentru pensie limita de varsta in data de 23.01.2011. am mers la inspector la ITM(cu toata nebunia cu legea 49/2010 nu mai stiam cum trebuie procedat) si mi-a zis sa lucrez tot pe legea veche (propunere la pensie,incetare in baza deciciei de le pensii),numai ca, fiind la inceput, nu am mai avut nicio persoana,pana acum care sa solicite pensie, Cand se depuneau cererile de catre salariati in anii trecuti? (in legea 19/2000 scria ceva de genul ca,in 90 zile dupa ce indeplineste conditiile)
dar salariatul vrea sa depuna azi, 08.12.2010. nu cred ca e corect.ar putea totusi sa depuna cererea pentru data de 23.12.2010?
va multumesc
Cererea de pensionare impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta Lege se depun de solicitant sau, dupa caz, de angajator la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege
ART.83(2)Legea 19/2000 modificat prin legea 49/2010:Se considera depuse in termen cererile de pensionare inregistrate in intervalul cuprins intre data indeplinirii conditiilor de pensionare si cea de-a 30-a zi calendaristica anterioara acestei date.Aceasta postare o fac ca si continuare la art.82(2)a consilierului juridic Freeelis.O zi buna.
Este corect sa isi faca cererea din timp, sa aveti dvs timp sa ii faceti in carnetul de munca solicitarea la pensie, sa obtineti viza ITM si apoi dupa 23.12.2010 sa isi poata depune dosarul
multumesc pt raspuns. numai ca inspectoarea de la ITM mi-a spus sa-i depun carnetul la ITM cu 30 de zile inainte de a indeplinii conditiile.(23.12.2010)