avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie sau nu?

salut!

am parcat masina intr-un loc unde nu era nici un semn care sa interzica acest lucru (cum de asemenea nu este vorba nici de parcarea in apropierea unei intersectii, trecere de pietoni etc., cu alte cuvinte, nici unul dintre motivele de la 142 raoug 195). am gasit un fluturas pus intre parbriz si stergator avand urmatorul cuprins:

prima fila : niste maini impreunate cu cuvantul RESPECT in mijloc
pagina 2 : Va rugam sa va prezentatri de urgenta la sediul......... cu documentele dvs de identitate si ale autoturismului. in caz contrar se va proceda cf 109 al 3 oug 195
ultima fila : Agent... etc etc Cobntraventia savarsita: art 142 raoug 195 rep puncte de amenda 2 sau 3, puncte penalizare 2, filmat cu aparatul radar montat pe autospeciala cu nr ........ pe caseta.....


Acesta nu este un proces verbal de constatare a contraventiei si banuiesc ca ma cheama la sediu pentru a-mi intocmi acest proces verbal. (ar putea exista alt motiv?)

1) care sunt consecintele neprezentarii? daca trece 1 luna cf oug 2/2001 este prescrisa stabilirea amenzii?
2) daca ma duc si nu imi demonstreaza ilegalitatea savarsita, cam cat ar costa sa contest procesul verbal: taxa timbru etc.
3) nefiind un proces verbal, termenul de 15 zile nu curge..?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
dislexic, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:56, 21 Martie 2008
Procesul-verbal se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori, deoarece constatarea contravenţiei s-a facut cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.
1. Daca nu te prezinti se va incheia procesul-verbal potrivit celor spuse mai sus.
2. Procesul-verbal dupa incheierea lui ti se va comunica , dupa comunicare il poti contesta. Trebuie sa demonstrezi ca ai parcat masina intr-un loc unde nu era nici un semn care sa interzica acest lucru.
3. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

In cazul in care nu ai semnat procesul verbal, este obligatoriu ca acesta sa fie semnat de un martor. Verfica acest lucru pe procesul verbal.
ionutstanciucu a scris:

In cazul in care nu ai semnat procesul verbal, este obligatoriu ca acesta sa fie semnat de un martor. Verfica acest lucru pe procesul verbal.
- gresit, depinde de imprejurari
Pt. imprejurari temeinic motivate martorul, poate sa lipseasca.
ohooo:)) cati fluturasi din acestia s-au asezat pe parbrizul masinii mele...si cat de repede au fost asezati tot atat de repede i-am zburat eu la gunoi si nimic n-am patzit. foarte greu sa depistezi soferul chiar daca e filmata masina, deoarece proprietarul masinii poate fi cu totul o alta persoana decat cea care o conduce(si a parcat unde nu trebuia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea intezisa - "amenda cu un pliant" DoruM29 DoruM29 Buna ziua, am avut masina parcata pe o strada cu indicatoare de Parcarea Intezisa. Am gasit in prabriz un \"pliant\" de la Politia Rutiera, pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)