avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se stabileste valoarea unui apartament in masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se stabileste valoarea unui apartament in masa succesorala?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la stabilirea valorii din masa succesorala a unui apartament se ia in calcul valoarea de impozitare din Certificatul Fiscal sau o valoare pe care o impune notarul conform unei cartulii de-a lui ?
Dar despre valoarea unui autoturism.... ?
Va multumesc anticipat.
Bogdan Huhu
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 09:49, 8 Decembrie 2010
Incerc a raspunde facand mentiunea ca nu sunt Jurist(de measerie).
Daca la masa succesorala se prezinte doua sau mai multe persoane, este necesar ca valoarea bunului(indiferent de natura acestuia), sa fie acceptata de toti cei implicati. Diferentele de opinii se elimina (de obicei) prin apelarea la o expertiza de evaluare a bunului respectiv. Expertul trebuie sa fie acceptat de toate partile.
Pentru imobile se calculeaza in functie de suprafata construita desfasurata din certificatul de atestare fiscala si se face evaluarea inmultind mp cu valoarea pe mp din expertiza notariala, sigur in functie si de zona in care e situat imobilul, daca e la parter, etaj intermediar sau ultimul etaj, etc. Pentru bunurile mobile taxarea se face la valoarea declarata de parti. In cazul masinilor cred ca nu poate fi mai mica decat valoarea unui voucher. Cred. :) Cel mai bine ar fi sa intrebati notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de intabulare la cadastru ili47 ili47 va rog frumos sa ma lamuriti in problema urmatoare am terminat o constructie ,am impunere de impozit pe care apare valoarea intermediara de calcul ,care ... (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii masei succesorale mari_b mari_b Cum se stabileste valoarea masei succesorale pentru a plati taxa judiciara. Este vorba de o casa si un teren care sunt subiectul unui proces de succesiune. In ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune smokye smokye daca succesiunea se face in termen de luni de la deces se plateste ceva taxe? (vezi toată discuția)