avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul impozit casa la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul impozit casa la primarie

Este legal ca la taxe si impozite o casa nou construita ( in 2025 ) cu valoarea reala aproximativ 60000 euro ( terenul pe care sa construit este de la parinti 400 mp ) SA FIE TRECUTA CU VALOARE 130.000 euro doar pentru simplu fapt ca vor sa incaseze mai mult impozit de la mine ?am depus si acte care sa ateste valoarea , oricum casa nu are cum sa valoreze valoarea stabilita de ei . Pe acelasi principiu pot si eu sa spun ca valoarea nu a 60000 euro ci 10000 euro . Cui ar trebui sa ma adresez ? consider asta un abuz .
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 22:49, 5 Februarie 2025
valorile se stabilesc de catre Consiliul Local.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta mi-au spus si mie dar de ce ? este legal ? asa poate sa puna si 1 milion de euro.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
cate HCL-uri am vazut pana acum erau vizate de legalitate de juristul primariei. dar puteti sa actionati in contencios. unde o sa va trebuiasca si un expert evaluator care sa verifice calculele Consiliului.
as vrea sa mai observ ca 60000 este suma cheltuita de dvs., insa valoarea unui imobil nou este cu cel putin 30% mai mare. incercati sa-l vindeti si va veti convinge.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intentionez sa vand .problema este ca orice taxa se va raporta la valoarea ""inventata "" de ei . Pana sa ajung la finalizarea actelor mi-au cerut si decont cheltuieli si cu toate acestea tot au urcat valoarea. Perfect 30% desi nici asa nu este corect , ies 78000 nicidecum 130000. Voi cauta un evaluator , daca asa ziceti . Credeti ca vor lua in considerare raportul de evaluare ?m-am uitat de curiozitate si pe un certificat fiscal de-al parintilor care au o garsoniera din anii 1980 ( pretul de vanzare in zona respectiva nu trece de 15000 euro ) unde valoarea de la impozit este la 31000 euro.....
mitika255, utilizator
va rog sa cititi cu atentie ce am scris:
1. era vorba de a INCERCA sa vindeti, nu e obligatoriu sa si finalizati.. dar daca veti afisa pe net o oferta de 60000 si in prima saptamana va vor suna 5-6 oameni hotarati, pretul e mic;
2. evaluatorul o sa fie necesar doar daca veti ataca in contencios decizia de impunere;
3. am scris minimum 30%, dar daca imobilul e construit cu simt de raspundere, procentul poate creste considerabil.
dar poate imobilul e intr-o urbe mai cu ștaif (Cluj, Brasov), care doreste sa-si creasca valoarea imobilelor si prin astfel de metode.
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta grim grim Am o casa construita in anii 1950, foarte darapanata, de circa 200 mp, intr-o zona centrala . Fiind din caramida platesc impozit calculat la suprafata , ca si ... (vezi toată discuția)
Impozit cabana silvia99 silvia99 cum se calculeaza impozitul pe o casa/cabana? (vezi toată discuția)
Vinzare casa bunicumiki bunicumiki Buna ziua.Daca sunte-ti amabili as dori sa aflu in privinta vinzarii unei case (costruita in IUNIE 2008) in ILFOV si evaluata la 180000 euro, ce taxe platesc ... (vezi toată discuția)