Buna ziua.Daca sunte-ti amabili as dori sa aflu in privinta vinzarii unei case (costruita in IUNIE 2008) in ILFOV si evaluata la 180000 euro, ce taxe platesc STATULUI ?...dar notariatului? Multumesc anticipat pt,raspuns. O zi buna tuturor
Evaluarea in vederea taxarii se face dupa niste expertize imobiliare facute pt uzul birourilor notariale. dupa valoarea din acele expertize care tine cont de anul constructiei, de mp, de materialele de constructii , se calculeaza atat impozitul datorat de vanzator pe tranzactie cat si onorariul notarului, pe care il plateste cumparatorul. A nu se confunda cu pretul, care probabil este celo pe care l ati spus dvs. acela se plateste de catre cumparator vanzatorului.
Daca pretul stabilit de parti este mai mare decat cel din acele expertize impozitul si onorariul se va taxa la pretul dvs, daca pretul este sub grila , impozitul si onorariul se vor calcula conform grilei de evaluare.
Buna ziua. Casa a fost construita (cu acte de catre o firma specializata)in 2008 si a costat (conform facturilor,receptiei )240000 euro. Astazi ,datorita conjucturii de criza valoarea imobilului este doar de 180000 euro (evaluata de un bun prieten,constructor) care in cariera lui a mai participat la un astfel de expertiza. In final tot nu am primit raspuns la ceea ce am intrebat .O zi placuta
Nu vi se pot spune taxele pt simplu motive ca trebuie evaluata conform ace or expertize, nu de un prieten bun! Raspunsul vi l am dat! Mergeti si soLicitati la un birou notarial calculul de valoare. Apoi pe baza acelui calcul se face si onorariul care este in transe tot in functie de valoarea din expertiza Autorizata!
O zi la fel de buna!
Ziua buna....am crezut ca sunt "niste procente" din valoare, de aceea am si dat suma(cea mai mica ,cea neagra).Cred ca aceste taxe sunt publice"la vedere", (cel putin ale STATULUI) numai ca eu nu le stiu si de ceea am si intrebat. Cred ca exista o lista pe vreun site ,poate il stie cineva si il posteaza aici. Multumesc pentru ajutor . O zi buna