avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Act aditional majorare suma pt consolidare bloc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Act aditional majorare suma pt consolidare bloc

Buna ziua,

Sunt proprietara unui spatiu comercial aflat la parterul unui bloc a carui consolidare tocmai s-a terminat (cu toate ca asociatia de locatari refuza sa semneze receptia din diferite motive de ex calitatea proasta a lucrarii si materialelor folosite). Conform legii, persoanele ce detin spatii comerciale trebuie sa-si plateasca singuri consolidarea in functie de cota individuala pe care o detin. In 2005 am semnat un contract cu firma ce urma sa se ocupe de aceasta consolidare pe o suma fixa si un termen fix de 2 ani. Lucrarea nu a fost finalizata in termenul stabilit iar facturile au continuat sa vina peste suma initiala stipulata in contract. Acum cateva luni am fost chemata sa semnez un act aditional la contract, cum ca sunt de acord cu prelungirea termenului si cu majorarea sumei cu 49,5%. Nu am fost de acord si nu am semnat acel act aditional si nici nu am platit facturile ce depaseau suma initiala. Mentionez ca in contractul initial scrie ca acesta se actualizeaza conform legii 3896/2003.
Intrebarea mea catre dvs este daca sunt obligata sa semnez acel act aditional si implicit sa platesc facturile ce depasesc suma initiala din contract.

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: sufletelul meu david , utilizator 13:18, 8 Decembrie 2010
In conditiile in care partenerul contractual,in termenul asumat nu a finalizat obligatiile negociate in raportul juridic,calitatea lucrrailor si materialele sunt de clitatea sub norme in domeniu,nu va revine obligatia semnarii actului aditional si ,pe cale de consecinta nici achitarea de diferente fata de suma initial prevazuta
Multumesc mult pt raspuns. Imi puteti spune va rog unde as putea citi legea 3896/2003. Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract in conditii lump sum andr33apn andr33apn Care sunt prevederile unui contract in conditii lump sum? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca ViorikPatraucean ViorikPatraucean Sunt angajata ca urmare a unui contract de munca semnat in 2003, contract ce are la baza o lege din 1995. Prin acel contract, am beneficiat de scolarizare ... (vezi toată discuția)
Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)