avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract in conditii lump sum
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract in conditii lump sum

Care sunt prevederile unui contract in conditii lump sum?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Geminii , utilizator 17:30, 11 Februarie 2020
Lump sum se traduce ca "taxa forfetara" , nu ca si conditii la un contract.
dcozma a scris:

Lump sum se traduce ca "taxa forfetara" , nu ca si conditii la un contract.


Si daca se incheie un contract de constructii lump sum? Atunci cum se traduce expresia lump sum?
Taxa forfetara este o suma fixa, in constructii diversitatea lucrarilor prevazute cat si neprevazute este foarte mare.De regula, la contracte de valori mari, se solicita un avans si plati partiale pe baza de situatii de lucrari.Acest tip de contract permite avans si plati partiale?
Unde as putea gasi un asemenea tip de contract?
Va multumesc.
Se poate realiza si un astfel de contract, in care pretul final al lucrarii sa se stabileasca initial si sa nu fie influentat de alti factori (inflatie, variatia preturilor materialelor de constructii sau a manoperei , cantitatea de lucrari executata ,etc.)
Si in acest caz se poate avanasa o suma iar ulterior sa fie platite ratele , pe faze de luicrari executate. Ideea este ca in final pretul sa coicida cu cel convenit initial.
CONTRACT DE ANTREPRIZÃ

Art. 1. PÃRŢILE

Prezentul contract se încheie între: S.C. ................................. S.R.L., cu sediul în ..........., str. .............., nr. ....................., sector .........., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. ...................., reprezentată prin .............., în calitate de antreprenor, numită în continuare ANTREPRENOR;

S.C. ................................. S.R.L., cu sediul în ............., str. ............... nr. ..............., sector, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. ..................., reprezentată prin ............., numită în continuare BENEFICIAR

Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI

ANTREPRENORUL va construi BENEFICIARULUI un imobil ce se va realiza pe terenul situat în ..............., str. ............. nr. ............., conform proiectului anexat prezentului contract, proiect aprobat de beneficiar.

Art. 3. PREŢUL ANTREPRIZEI

Preţul antreprizei plătit de beneficiar este de ......... şi va fi achitat în rate, după cum urmează:

- .....% din sumă la data semnării contractului;

- .....% din sumă la data finalizării construcţiei;

- .....% din sumă la data încheierii finisării construcţiei;

- .....% din sumă la data semnării procesului-verbal de predare-primire;

- .....% din sumă în 5 zile de la semnarea procesului-verbal de predate-primire;

Preţul include TVA şi se va efectua prin ordin de plată în termen de 5 zile de la emiterea facturii de către antreprenor.

Art. 4. TERMENUL

Termenul de realizare a construcţiei este de .......... luni de la data semnării prezentului contract.

Neexecutarea în termen atrage pentru antreprenor plata de penalităţi de ....% pe zi de întârziere, până la predarea finală a lucrării.

Art. 5. OBLIGAŢIILE ANTREPRENORULUI

Antreprenorul va procura materialele necesare realizării construcţiei şi va executa lucrarea conform proiectului aprobat de beneficiar, cuprins în Anexa I a prezentului contract.

Antreprenorul va preda beneficiarului la cheie construcţia la împlinirea termenului prevăzut la art. 4 din prezentul contract.

Antreprenorul este obligat să obţină toate autorizaţiile necesare pentru executarea contractului.

Art. 6. DREPTURILE ªI OBLIGAŢIILE BENEFICIARULUI

Beneficiarul va recepţiona şi va lua în primire lucrarea după terminarea ei la cheie, pe baza procesului-verbal de recepţie.

Beneficiarul poate transmite unui terţ drepturile şi obligaţiile provenite din prezentul contract.

Art. 7. GARANŢII

Antreprenorul răspunde pentru viciile ascunse ale materialelor procurate de el şi pentru viciile ascunse ale construcţiei, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Antreprenorul nu garantează pentru viciile aparente în momentul recepţiei fără rezerve de către beneficiar. Părţile înţeleg prin vicii aparente, viciile pe care un beneficiar vigilent le-ar fi remarcat sau ar fi trebuit să le observe, în cadrul procedurii de recepţie.

Antreprenorul răspunde şi garantează calitatea lucrărilor şi construcţiilor timp de 18 luni de la data recepţiei finale a lucrării, obligându-se să remedieze în acest interval toate defectele de calitate apărute, cu excepţia celor datorate culpei beneficiarului în cazul viciilor ascunse, antreprenorul răspunde şi garantează dacă s-au ivit într-un interval de zece ani de la recepţia finală a lucrării, precum şi după împlinirea acestui termen, pe toată durata existenţei construcţiei, pentru vicii ale structurii de rezistenţă.

Art. 8. PROIECTELE

Proiectele de construcţie, împreună cu planul de situaţie şi tabelul de finisaje, precum şi fişa procesului-verbal de recepţie vor fi vizate de beneficiar şi se vor afla în Anexa la prezentul contract, făcând parte integrantă din acesta.

Orice detaliere a daunelor prezentului contract, cuprinsă în aceste anexe, obligă întocmai părţile. În caz de divergenţă între prevederile unei clauze din contract şi o dispoziţie din anexă, prevalează dispoziţia din anexele indicate în alineatul precedent.

Art. 9. MODIFICÃRI ALE PROIECTULUI

În cazul în care din dorinţa beneficiarului rezultă necesitatea unor lucrări suplimentare, acestea se vor menţiona într-un act adiţional semnat de părţi prin care se va stipula şi valoarea lucrărilor ce se vor efectua suplimentar, ca şi timpul necesar pentru efectuarea lor, timp care va prelungi corespunzător termenul de executare şi predare.

Sumele suplimentare vor fi achitate de beneficiar prin ordin de plată în termen de 15 zile de la semnarea actului adiţional, în cazul în care este vorba de modificări ale proiectului iniţial şi în condiţiile de plată stipulate la art. 3 în cazul unor construcţii auxiliare tot pe terenul aferent clădirii.

Art. 10. PENALITÃŢI DE îNTÂRZIERE

În caz de întârziere în execuţie din culpa sa, antreprenorul va plăti penalizări de ......% pe zi de întârziere din valoarea aferentă părţii de construcţie nerealizate din culpa sa.

Art. 11. TEMPERATURA

Lucrările de construcţii se sistează la temperaturi de ....... grade C.

Temperaturile se constată la locul şantierului şi se comunică beneficiarului de îndată de către antreprenor.

Perioada în care lucrările se sistează în condiţiile enunţate la alin. 1. va prelungi termenul prevăzut în art. 4 din prezentul contract.

Art. 12. DIRIGINTELE

Beneficiarul îşi va putea numi un diriginte de şantier care va supraveghea derularea antreprizei conform contractului şi anexelor sale.

Neexercitarea de către beneficiar a dreptului de mai sus nu poate opri derularea antreprizei.

Art. 13. RECEPŢIA LUCRÃRII

La finalizarea lucrărilor de execuţie, recepţia se va face de către beneficiar pe baza unui proces-verbal de recepţie semnat de beneficiar sau împuternicitul acestuia şi de reprezentantul antreprenorului, în ziua stabilită de comun acord de părţi. Termenul maxim acordat pentru recepţie este de 3 zile de la comunicare.

Din momentul semnării procesului-verbal de recepţie finală, riscurile lucrului şi ale contractului (calamitate, distrugeri, accidente) trec asupra beneficiarului.

Art. 14. FORŢA MAJORÃ

Riscul contractului este suportat de către antreprenor până la data recepţiei finale a lucrării de către beneficiar.

Antreprenorul va fi exonerat de răspundere pentru distrugerea lucrului sau pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale în caz de forţă majoră, aşa cum este ea reglementată.

Părţile convin ca fiind forţă majoră şi intervenţia normativă contrarie.

Forţă majoră în care se află antreprenorul va fi notificată beneficiarului în termen de şapte zile de la apariţia sa.

Art. 15. LITIGII

În cazul apariţiei unor litigii în legătură cu executarea prezentului contract, se va încerca soluţionarea amiabilă a acestora.

Dacă nu va fi posibilă concilierea, inclusiv prin refuzul unei părţi de a concilia, se va supune litigiul spre soluţionare Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti.

Se consideră refuz de conciliere inclusiv sesizarea directă a Curţii de Arbitraj de către una din părţile contractului.

Art. 16. DREPTUL APLICABIL

Părţile aleg ca lex causae pentru încheierea, interpretarea, executarea şi încetarea prezentului contract, inclusiv pentru litigiile ce ar interveni între ele, dreptul român.

Art. 17. TERENUL

Cota indiviză de teren aferentă construcţiei care face obiectul prezentului contract va trece în proprietatea beneficiarului în momentul semnării de către acesta a procesului-verbal de predare-primire al construcţiei respective.

Art. 18. DISPOZIŢII FINALE

Prezentul contract include şi anexele care fac parte integrantă din acesta.

Prezentul contract s-a încheiat la ..............., astăzi, ........, în trei exemplare originale.

ANTREPRENOR,

BENEFICIAR,
Eu sincer n-am inteles nici intrebarea nici raspunsurile... Lump sum, ca mod de stabilire a pretului, inseamna suma globala. In functie de prevederile contractului asta poate sa insemne ca se face o singura plata, sau ca se fac mai multe, pana la suma respectiva. Dumneavoastra ce intrebati de fapt? De ce vreti un contract "lump sum", care de fapt nu exista?
Intrebarea se referea la conditile in care se poate incheia un contract de antrepriza pentru o suma fixa, globala stabilita initial si nu la un pret de deviz, precum si daca se poate achita un avans si plati ulterioare in functie de fazele executate.

Alte discuții în legătură

Cladire cu vicii de constructie atakiki atakiki Buna ziua, Acum 1 an de zile, eu si inca 7 vecini am cumparat apartamente intr-un imobil din aproprierea Bucurestiului. Proprietarul ne-a dat o garantie a ... (vezi toată discuția)
Garantia acordata lucrarii andr33apn andr33apn Buna ziua, Exista un cadru legal (o lege, o ordonanta) care reglementeaza garantia minima care trebuie impusa unei lucrari : constructii linii electrice ma ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de prestari servicii? nicolaecostel nicolaecostel Buna ziua, sunt nou pe acest site util si am nevoie de un ajutor de la dumneavoastra. De curand am deschis impreuna cu cineva o societate ce ofera servicii de ... (vezi toată discuția)