avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la drepturile de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la drepturile de mostenitor

buna ziua,

bunica mea are 2 fete, acestea sunt mostenitoarele casei in care locuim. matusa mea a primit acum cativa ani un apartament cu 3 camere de la bunica mea in favoarea renuntari la drepturile pe care le are asupra casei in care locuim. bunica mea in acest moment doreste sa faca acte p aceasta locuinta doar mamei mele, si dorim binenteles renuntarea matusi mele la drepturile de mostenitor.
cum putem face acest lucru in mod legal?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 11:12, 8 Decembrie 2010
Nu exista asa ceva. Nu puteţi renunţa la o moştenire care nu e deschisă încă. Asta în cazul în care vorbim de bunurile bunicii. Succesiunea se deschide prin moarte astfel încât bunica fiind în viaţă nu se poate vorbi de moştenirea ei. Cât timp este în viaţă bunica poate face ce doreşte cu bunurile ei, să le transmită la oricine fără a fi obligată să înştiinţeze pe cineva.
Cine este proprietar acum, în acte, asupra imobilului care vă interesează?
nu se poate face o renuntare la drepturile de mostenitor. e imposibila si interzisa.
poate face vanzarea catre fiica respectiva iar pe cealalta nu stiu in ce masura ar fi buna, o declaratie prin care sa recunoasca faptul ca in anul... a primit un apartament...de la mama ei
Pactele viitoare, asupra unei succesiuni nedeschise ( mostenirea se deschide prin moarte ) sunt prohibite de lege , fiind nule absolut.
Avokitten a scris:

nu se poate face o renuntare la drepturile de mostenitor. e imposibila si interzisa.
poate face vanzarea catre fiica respectiva iar pe cealalta nu stiu in ce masura ar fi buna, o declaratie prin care sa recunoasca faptul ca in anul... a primit un apartament...de la mama ei

Ar arunca cu banii pe fereastră. :) Contractul e suficient să demonstreze că a primit apartamentul acela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar vrea să vândă apartamentul. poate anula dreptul uzufructuarului și apoi să vândă apartamentul fără știrea acestuia? andrea0810 andrea0810 Buna. Mama se afla in situatia urmatoare: Bunica a cumparat un apartament in 2002 si in CF apare la sarcina ca nuda proprietate si mama apare la sarcina ca ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti emiliamaria emiliamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire pentru a sti in ce situatie ma aflu. Sunt recasatorita de 13 ani,am o fiica minora din prima casatorie dar care ... (vezi toată discuția)
Act de domatie copil minor sozo sozo Buna, Sunt o mamica care doreste sa lase mostenire,[b]copilului inca minor[/b],( sa-l donez sau sa gasesc o modalitate legala) apartamentul bun propriu ... (vezi toată discuția)