avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa stiu cum se renunta la judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa stiu cum se renunta la judecata

Sunt o cetateana din Rep. Moldova. Casatorita sunt cu un cetatean roman. Am hotarit sa divortez, astfel am depus un dosar DIVORT FARA MINORI in instanta de judecata Iasi.Am avut 4 termene acordate, eu neavind avocat, caci nu imi pot permite, m-am prezentat de fiecare data la judecata. veneam la termen de la Chisinau de fiecare data. Piritul nu s-a prezentat niciodata. La fiecare termen am avut proba cu martorul. ptr mine aceasta s-a dovedit a fi dificila. Deoarece ptr noi e problema cu vizele, si nici o cunostinta nu isi permitea citeva zile libere ptr a face procedurele de obtinere vizei. Insa cu rudele sotului de la Iasi nu mai am nici o legatura de 2 ani.Astfel nu am putut in aceste 4 termene sa aduc un martor. Vreau sa va intreb daca dupa 4 termene ei imi puteau acorda divortul??

si inca ceva. in dosarul meu on-line este precizat astfel: ia act de renunţarea la judecată. cu recurs. pronunţată azi, ....... în şedinţă publică

e posibil sa renunti la judecata fara o cerere?
eu nu mi-am dorit niciodata sa renunt la judecata, am dorit divortul

spuneti-mi va rog ce sa fac acum? sa fac un recurs? cum trebuie sa il fac?
va rog mult spuneti-mi.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:09, 8 Decembrie 2010
Daca nu ati formulat cerere de renuntare la judecata in timpul procesului, va sfatuiesc sa faceti cat mai urgent apel impotriva acestei hotarari, aceasta cerere trebuie formulata si depusa tot la judecatoria a carei hotarare o atacati(o puteti trimite si prin posta). Divortul se poate pronunta si fara audiere de martori, precum si fara motivarea actiunii.
spune-ti-mi cum sa formulez aceasta cerere ca sa fie admisa.
va rog mult.
aceasta hotarire inca nu am primit-o la domiciliu.urmeaza,
asadar apelul impotriva acelei hotariri trimit dupa ce imi este prezentata hotarirea la domiciuliu sau e posibil sa trimit si pina ajunge acea hotarire????
va rog foarte mult cineva sa imi raspunda.
@nadyna imi este greu sa cred ca instanta a luat act de renuntarea la judecata , fara ca dvs. sa fi spus verbal acest lucru.
Poate ca ati fost intrebata de instanta avand in vedere ca nu ati adus martorul la 4 termene si neintelegand exact cum stau lucrurile ati spus da.
Motivele de divort trebuiesc probate.
Doar cand vorbim de un divort prin acordul partilor nu mai sunt necesare probele pentru dovedirea motivelor de divort.
Opinia mea este aceea de a va consulta cu un avocat inainte de a declara calea de atac, pentru ca mai degraba vad o reluare a procedurii de divort, adica o depunere din nou a actiunii , decat a pierde timpul cu o cale de atac posibil nefondata.
Consultati avocat dupa ce primiti hotararea.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare apel paul99 paul99 Buna ziua, va rog daca puteti sa imi spune-ti cum sa formulez o cerere de apel la o pronuntare penala. 1. nu am fost prezenta pe parcursu celor 4 termene. ... (vezi toată discuția)
Divort nuti_m nuti_m Pe 11 ian ac, am fost prezenti in instanta, impreuna cu sotul meu, la divort de comun acord. De la depunerea dosarului si pana la infatisare, am hotarat sa ne ... (vezi toată discuția)
Recurs inadmisibil SC QCERT SRL SC QCERT SRL 1. Am făcut plângere împotriva unei rezoluții date pentru mărturie mincinoasă. 2. Având in vedere ca dosarul a fost repartizat acelui-as judecător ... (vezi toată discuția)