avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Pe 11 ian ac, am fost prezenti in instanta, impreuna cu sotul meu, la divort de comun acord. De la depunerea dosarului si pana la infatisare, am hotarat sa ne mai dam o sansa, ceea ce am si facut, renuntand la actiunea de divort. Dar, din pacate "intelegerea" noastra, a durat fix 2 zile! A treia zi, deja aveam regrete ca am renuntat. Intre timp ne-a venit si hotararea judecatoreasca, privind impacarea noastra, dar vrem sa ducem divortul la capat, ca nu mai este cale de intelegere -de fapt eu vreau asta.
Cum trebuie sa procedez acuma, deschidem un alt dosar de divort, sau se face recurs la hotararea data dupa prima actiune? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nuti_m , utilizator 23:30, 18 Ianuarie 2011
Nu aveti de ce ataca hotararea judecatoreasca ce s-a pronuntat, intrucat dvs ati consimtit la impacarea partilor si in mod implicit la mentinerea casatoriei. Daca situatia nu mai este de tolerat, iar convietuirea a devenit practic imposibila, puteti reformula alta cerere de divort adresata instantei de judecata. Asadar, succes .....#-o
Formulati o noua actiune de divort.
Hotararea instantei nu este ilegala, s-a luat act de impacare, asa incat nu aveti motive de recurs.
Va trebui sa depuneti o alta actiune de divort.
Trebuia sa solicitati suspendarea cauzei la cererea partilor.Astfel, aveati posibilitatea de la data suspendarii ( in termen de max. 1 an ) sa formulati o cerere de repunere pe rol a cauzei si astfel se continua judecata.
Asa va trebui sa o luati de la capat.
Va multumesc pentru raspunsuri. Problema este ca, deja ma avizat, ca nu`l mai prind eu pe la judecatorie cu "de comun acord". Motive sunt multe, si foarte serioase, dar nu am vrut sa ne balacarim prin instanta si sa facem cheltuieli inutile. Pe de alta parte, la faptele lui, nu am de unde sa duc martori, intrucat, nu am spus nici chiar parintilor despre comportamentul lui. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează dacă soții vor să se împace după introducerea acțiunii de divorț? gabyta^^^ gabyta^^^ eu am bagat divort de sotul meu avem un copil impreuna de 8 ani si el vrea sa ne impacam vina avem amandoi! i a venit citatie pentru a depune intampinare ce ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)