avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua.
in ultimii doi ani am lucrat cu cim, fara intrerupere 1 an si 1 o luna...intre fostul si actualul loc de munca am avut o intrerupere de 2 sapt. la actualul loc de munca am lucrate doar 2luni..intrebarea mea este..........daca firma la care lucrez acum se inchide, am dreptul la somaj, sau l am pierdut, din cauza celor 2 sapt de intrerupere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca am fost destul de explicita in prezentarea problemei mele.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 8 Decembrie 2010
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii;
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs.
sa inteleg atunci ca acea intrerupere de 2sapt nu ma afecteaza in cazul in care ar trebui sa primesc somaj??
roxiana24 a scris:

sa inteleg atunci ca acea intrerupere de 2sapt nu ma afecteaza in cazul in care ar trebui sa primesc somaj??

Nu va afecteaza daca indepliniti conditia stagiului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediul de crestere copil roxana12 roxana12 in 21 dec se incheie concediul de crestere copil...firma la care am lucrat (11 luni) m-a anuntat ca vor sa desfiinteze postul meu sau chiar sa inchida ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? __miha __miha Buna.In urma cu 2 saptamini mi-am depus cererea de demisie la vechiul loc de munca fara preaviz,cerere acceptata si deci cartea de munca mi-a fost inchisa pe ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua.Un angajat doreste somaj.A lucrat la o alta firma unde i s-a incetat contractul cu 55b. Apoi a lucrat la firma noastra 2 luni. Doreste sa ii incetez ... (vezi toată discuția)