avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la somaj?

Buna.In urma cu 2 saptamini mi-am depus cererea de demisie la vechiul loc de munca fara preaviz,cerere acceptata si deci cartea de munca mi-a fost inchisa pe 24.07.In prezent lucrez la alta societate care mi-a facut contract de munca pe perioada determinata(3luni).Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj in cazul in care cer sa nu mi se mai prelungeasca contractul peste cele 3luni din cauza faptului ca nu ma pot acomoda cu noul loc de munca datorita stresului la care sintem supuse,sau poate reusesc sa "conving" ca nu sint buna pe postul pe care am fost pusa .Mentionez ca actualul contract de munca a inceput in data de 27.07,deci am o intrerupere de 3 zile.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 9 Iulie 2010
Da, beneficiati de somaj in conditiile in care c.i.m. inceteaza de drept ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
In afara de aceasta conditie, mai trebuie sa indepliniti si conditia stagiului care trebuie sa fie de minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii pentru somaj.
Benficiati de somaj la incetarea CIM pe perioada determinata daca ati muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni. Nu trebuie ca acea perioada sa fie la un singur angajator.
@2007_rozi

O lamurire va rog, ca nu am inteles exact din lege, citind-o mai in fuga. :">
Am o salariata care a absolvit in 2008, a stat 9 luni in somaj. La noi va avea 3 luni contract determinat. Dupa incetare, va avea iar dreptul la somaj? Adica perioada anterioara de somaj, va fi considerata stagiu, ca eu nu am gasit asa ceva in lege ca sa stiu daca este sau nu stagiu?.
1. Daca ati luat-o cand era inca in somaj si i-ati facut CIM pe perioada determinata, i s-a suspendat perioada de somaj si o va relua dupa incetarea CIM pana i se termina somajul initial.
2. Perioada de somaj nu este considerata perioada lucrata care se ia in calculul celor 12 luni din ultimele 24 de luni.
Nu , a stat in somaj toata perioada la care avea dreptul.

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)
Somaj Tamaska Tamaska Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Din data de 06.01.2012. pana-n 05.03.2013 cineva a fost angajat la S.C. X S.R.L. cu contract ... (vezi toată discuția)
Contract desfacut cu art. 56, lit. i) codul muncii, indemnizatie de somaj iudith2000 iudith2000 Buna seara!As avea va rog urmatoarea speta:In cazul in care un salariat a avut contact de munca pe perioada determinata,i s-a desfacut contractul cu art.56i ... (vezi toată discuția)