avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract desfacut cu art. 56, lit. i) Codul muncii, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract desfacut cu art. 56, lit. i) Codul muncii, indemnizatie de somaj

Buna seara!As avea va rog urmatoarea speta:In cazul in care un salariat a avut contact de munca pe perioada determinata,i s-a desfacut contractul cu art.56i are dreptul la somaj daca are 12 luni llucrate din ultime 24 de luni?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:11, 1 Iunie 2012
Da,poate beneficia de somaj indemnizat,incetarea cim de drept,la data la care expira contractul incheiat pe perioada determinata este motiv de incetare a unui contract care face posibil de ase beneficia de indemnizatie.
iudith2000 a scris:

Buna seara!As avea va rog urmatoarea speta:In cazul in care un salariat a avut contact de munca pe perioada determinata,i s-a desfacut contractul cu art.56i are dreptul la somaj daca are 12 luni llucrate din ultime 24 de luni?Va multumesc

Are dreptul daca nu a mai beneficiat de o perioada de somaj pentru care s-au folosit "x" luni din perioada celor 24 luni.

Art. 37^1 (1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? viu viu Anul trecut in octombrie am fost disponibilizata de la o firma. Mi-am depus dosarul de somaj in noiembrie, avand dreptul de somaj 9 luni. In februarie anul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am un contract de munca pe durata dereminata care expira la data de 31.01.2011 si am fost anuntat ca va inceta cu art.56,lit.j Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj lili74a lili74a buna ziua, daca un angajat a fost in somaj in perioada 12.12.2012 - 31.05.2013 a fost angajat la alta firma pe perioada nedeterminata si ia incetat ... (vezi toată discuția)