avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea numelui din certificat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea numelui din certificat

Am intentia sa-mi scot numele de la copil, sunt tatal si in certificatul de nastere e inscris numele meu. Nu achit pensia alimentara si nici nu vad copilul. Va rog sa-mi spuneti care e procedura.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 9 Decembrie 2010
avoroma a scris:

Am intentia sa-mi scot numele de la copil, sunt tatal si in certificatul de nastere e inscris numele meu. Nu achit pensia alimentara si nici nu vad copilul. Va rog sa-mi spuneti care e procedura.

Nu exista nici o procedura. Daca sunteti tatal biologic al minorului atunci aveti aceasta calitate pe viata si nimeni si nimic nu poate schimba asta decat daca copilul va fi adoptat de un alt barbat care e sau va fi in relatie cu mama.
cand mama copilul va gasi un OM care sa va adopte copilul, va veti da consimtamantul si gata, ATI SCAPAT DE COPIL !!!
altfel, veti figura, din pacate, la rubrica " tata"
multumesc mult pentru raspuns. si totusi daca inaintez o actiune la judecata si mama copilului nu este contra atunci poate exista posibilitatea ca copilului sa i se atribuie numele mamei.
Intrebarea provine din nenumarate cazuri cind mama doreste sa-l scoata pe tata din drepturi ajungind pina la scoaterea numelui. Deci de ce nu ar putea si tata sa procedeze la fel.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
avoroma, utilizator
multumesc mult pentru raspuns. si totusi daca inaintez o actiune la judecata si mama copilului nu este contra atunci poate exista posibilitatea ca copilului sa i se atribuie numele mamei. Intrebarea provine din nenumarate cazuri cind mama doreste sa-l scoata pe tata din drepturi ajungind pina la scoaterea numelui. Deci de ce nu ar putea si tata sa procedeze la fel.
pe cale administrativa, numele copilului il poate schimba cu acordul dvs, dar tata in certificat tot veti fi, chiar si daca decadeti din drepturile parintesti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)