vreau sa imi construiesc o casa pe pamantul sotiei mele, mostenire de la tatal ei...intrebarea mea este....casa se va construii pe numele nostru...daca intervine un divort, eu care sunt doar in actele de casa, ce parte mi se va da? exista riscul sa pierd si jumatatea mea de casa, fiind pamantul ei? sau nu are importanta locul, ci doar imobilul? multumesc
Da, casa va fi bun comun si se va imparti frateste.
Ar trebui sa faceti un contract cu sotia pentru ca ea poate lua toata casa prin accesiune.
Incercati sa consultati un avocat pentru a intelege toata situatia juridica.
Daca construiti si aflati apoi unde ati gresit va fi tardiv...
Depinde...pentru ca se poate sa fie vorba de accesiunea imobiliara si sa aiba doar dreptul la un drept de creanta de 1/2 din valoarea casei...
Adica...nu va avea absolut nicio sansa sa obtina atribuirea in natura a casei...
Sotia va avea dreptul de a obtine casa in naura fara probleme...
Partaj
alyofficiall10
Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)
Partaj
melissa.delvino
am construit o casa,nu am acte de proprietate pt k nu este terminata..terenul e pe numele sotului.au inceput probleme intre noi,sintem la un pas de a divorta ... (vezi toată discuția)