avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua... platesc doar 30% din rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua... platesc doar 30% din rata

am cumparat un apartament acum 3 ani..pana la diminuarea salariilor am platit la timp...dupa cei -25% opriti de stat, nu am mai putut sa achit rata de 1500 ron, avand salariu 1470 ron. Am fost la banca sa gasim diferite solutii, pt ca rata imi depasea venitul total, dar banca a ridicat din umeri ca nu se poate face nimic....ca sa imi permit sa traiesc cat de cat, din 1500 lei, le-am dat doar 500 lei...intrebare : exista riscul sa pierd apartamentul, doar pt ca le dau 30% din salariu, lunar? acum figurez cu 2 luni neplatite....ce imi puteti spune? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:36, 8 Decembrie 2010
in functie de politica de risc a bancii, exista posibilitatea ca respectivul credit sa fie declarat scadent anticipat si banca sa treaca la recuperarea sumei prin executarea silita a imobilului. Asta la nivel teoretic.

practic bancile sunt reticente in a executa silit imobile din cauza preturilor scazute. insa nu va bazati pe acest lucru, este la discretia bancii.
marino a scris:

am cumparat un apartament acum 3 ani..pana la diminuarea salariilor am platit la timp...dupa cei -25% opriti de stat, nu am mai putut sa achit rata de 1500 ron, avand salariu 1470 ron. Am fost la banca sa gasim diferite solutii, pt ca rata imi depasea venitul total, dar banca a ridicat din umeri ca nu se poate face nimic....ca sa imi permit sa traiesc cat de cat, din 1500 lei, le-am dat doar 500 lei...intrebare : exista riscul sa pierd apartamentul, doar pt ca le dau 30% din salariu, lunar? acum figurez cu 2 luni neplatite....ce imi puteti spune? multumesc frumos

s-a mai discutat

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie incurcata ! yamada yamada Se prezinta urmatoarea situatie. Am un credit imobiliar, dar la care nu am mai platit rata catre banca intrucat salariu a fost diminuat pana la 1200 lei/luna. ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca Irinelpp Irinelpp Sunt bugetar si dupa diminuarile consecutive am salariul de 700 RON.. Am un imprumut la banca a carui dobanda dupa nenumarate mariri (dobanda variabila) este ... (vezi toată discuția)
Apartament girat la banca oana_adriana_ghita oana_adriana_ghita buna ziua, Am rate la banca [editat numele bancii], dar de o jumatate de an am platit doar dobanda pentru ca nu am mai putut sa platesc toata rata si ... (vezi toată discuția)