avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte vatamata- 2 intrebari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte vatamata- 2 intrebari

Buna ziua. In luna iunie 2009 am fost agresat fizic, am depus plangere in aceeasi noapte la spital iar a doua zi am fost la INML pentru un certificat medico-legal deoarece in urma agresiunii eu am suferit o entorsa la genunchi. Agresorul a depus de asemenea plangere impotriva mea pe motiv ca eu l-am batut si are si el la dosar un certificat medico-legal pentru 1-2 zile iar eu pentru 23-25 zile. De la data incidentului pana acum nu am fost decat la politie unde au fost chemati si martorii pentru reinnoirea declaratiilor. Luna trecuta am primit citatie pe care scrie "....in calitate de martor, pentru Fond-plangere contraventionala.....". Prima intrebare este daca eu sunt chemat pentru dosarul meu? daca da nu ar trebui sa scrie "parte vatamata"? sau sunt chemat pentru dosarul agresorului? Pot afla, daca contactez judecatoria de unde provine citatia?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:05, 8 Decembrie 2010
Plangerea nu se depune la unitatea medicala ,ci la politie sau la parchet
Daca pe citatie este precizata calitatea de martor ,este evident ca este vorba despre cauza distincta ,alta fata de cea formulata de dvs
Accesati site-ul instantei si in baza nr dosar aflati partile si obiectul cauzei
Daca este primul termen de judecata, ma indoiesc ca aveti calitatea de martor. Se poate sa fie vorba despre o greseala de redactare sau despre un alt dosar ( avand in vedere faptul ca pe citatie, la obiectul dosarului este trecut "plangere contraventionala" ). Puteti accesa portal.just.ro si undeva pe partea dreapta a paginii veti gasi sectiunea intitulata "portalul instantelor de judecata". Acolo veti gasi judecatoria pe rolul careia se afla respectivul dosar si puteti afla eventuale informatii de pe site. In ipoteza in care sunteti martor, alte detalii legate de dosar veti primi la termenul de judecata.
Avand in vedere nr de zile de ingrijiri medicale, fapta invinuitului poate fi incadrata la infractiunea de vatamare corporala conform art 181 C pen.
Cred ca dosarul dvs inca nu a fost solutionat de catre parchet, iar faptul ca ati fost citat intr-un dosar in calitate de martor nu are nicio relevanta fata e plangerea formulata de dvs.
Va puteti informa la arhiva Judecatoriei respective despre ce dosar este vorba si despre obiecul acestuia sau puteti accesa portalul instantelor de judecata just.ro pt a afla detalii despre dosar.
amintiti-va daca nu cumva v-a oprit vreun politist sa semnati ca martor, vreun proces verbal.
oricum, va trebui sa va prezentati la termenul inscris pe citatie
Plangerea penala ati formulat-o in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului faptei la politie sau la parchet ?
Mergeti la politia care a efectuat cercetarile si intrebati daca cercetarile au fost terminate si a fost inaintat dosarul dvs la parchet sau daca a ajuns la parchet,puteti afla daca a fost inaintat in instanta.
Este posibil sa fie vorba despre o alta cauza,unde chiar figurati i n calitate de martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere juliaeva juliaeva Pe data de 14 septembrie am depus la politie o plangere pentru lovire si certificatul medico-legal. Pe data de 22 septembrie am fost chemata la sectia de ... (vezi toată discuția)
Citatie-ajutati ma sa inteleg ! rozsasandor rozsasandor va rog sa imi spuneti ce poate insemna pentru mine daca azi am primit o CITATIE prin care sunt chemata in instanta in calitatea de INTIMAT intr un proces... ... (vezi toată discuția)
Violenta Ilie_co.uk Ilie_co.uk Socrul meu a fost lovit de un cetatean. A fost internat in spital. Are certificat medico-legal de 5-7 zile. A facut plangere la politie, dar din data de 4 ... (vezi toată discuția)