avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta

Socrul meu a fost lovit de un cetatean. A fost internat in spital. Are certificat medico-legal de 5-7 zile. A facut plangere la politie, dar din data de 4 aprilie 2009 nu a primit nici un raspuns. Politia a predat procurorului dosarul. Am consultat si un avocat, pentru a se constitui parte civila, dar pana la aceasta data nu a dat nici un raspuns, desi a fost platit un acont. Au fost 9 martori, politia nu a luat declaratii decat la parti. Ce poate face pentru a fi pedepsit agresorul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:57, 26 Ianuarie 2010
Care este solutia cu care a fost incheiata cercetarea la nivelul politiei ?
Asteptati ca partea vatamata sa fie citata legal de catre parchet ,ocazie cu care insotit sau reprezentat de aparator ales,poate afla detalii.
Pana la pedepsirea agresorului,care este dispusa in final prin hotarare de catre instanta de judecata,autoritatile in drept trebuie sa administreze probe temeinice si indubitabile ale vinovatiei acestuia .
Avand in vedere numarul de participanti,complexitatea cauzei,pentru solutionare poate determina factorii responsabili sa dispuna cercetari suplimentare care necesita un timp faptic
Avand aparator ales puteti consulta stadiul solutionarii cauzei.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Daca au fost efectuate toate procedurile privind audierea partilor si a martorilor la politie si dosarul a fost inaintat procurorului,urmeaza ca acesta in urma examinarii sa dispuna, fie completarea probatoriilor, fie sa emita rechizitoriu.
Oricum datorita numarului de cauze cu care sunt sesizate organele de urmarire penala,a complexitatii unor dintre acesta,mai poate sa dureze pana cauza va fi inaintata cu rechizitoriu instantei spre competenta solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale ! tutu12 tutu12 Printr-o sentinta penala judecatoreasca definitiva s-au desfiintat rezolutiile procurorului si s-a dispus inceperea urmaririi penale , trimitandu-se dosarul la ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar cu propunere nup tao tao Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza solutionarea unui dosar dupa ce a ajuns la parchet ? Beckil Beckil Buna ziua. Pe 29 decembrie 2013 am fost implicat intr-un accident rutier soldat chipurile cu vatamare de persoana.. domnisoara pe care am lovit-o a iesit de pe ... (vezi toată discuția)