avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat dureaza solutionarea unui dosar dupa ce a ajuns la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat dureaza solutionarea unui dosar dupa ce a ajuns la parchet ?

Buna ziua. Pe 29 decembrie 2013 am fost implicat intr-un accident rutier soldat chipurile cu vatamare de persoana.. domnisoara pe care am lovit-o a iesit de pe o strada unde avea indicatorul interzis la stanga. a virat la dreapta dupa care imediat a intors in fata mea, eu venind pe sina de tramvai pe drum in panta in conditii de ceata si umiditate nu am reusit sa franez si am lovit-o frontal in roata din dreapta fata.. dupa producerea accidentului vazandu-ma in situatia de a se tipa la mine si de a fi acuzat ca eu sunt de vina am avut neinspiratia de a suna la 112 #-o in ideea de a solicita sa vina la fata locului un echipaj de la politia rutiera care sa constate cum s-a produs accidentul dupa care sa mergem la accidente usoare pentru a intelege si respectiva domnisoara care sunt regulile de circulatie in aceasta tara si faptul ca ea nu mi-a acordat prioritate. intrebat de catre operatoarea de la 112 daca avem nevoie si de ambulanta i-am raspuns ca eu personal nu si am intrebat-o si pe domnisoara care de asemenea a spus ca nu. totusi din nu stiu ce motiv la fata locului a venit pe langa echipajul de politie, o autospeciala a pompierilor cat si o ambulanta in care domnisoara, probabil bine instruita in una dintre discutiile telefonice avute intre momentul apelului la 112 si pana la sosirea "cavaleriei" a avut bunavointa sa se urce si sa plece la spital fapt pentru care ni s-a retinut amandurora permisul si ni s-a eliberat dovada inlocuitoare si sunt cercetat si in ziua de astazi pentru accident rutier cu vatamare de persoana ( exact asa imi scrie pe dovada). eu am ramas cu politia la fata locului si am facut poze si masuratori dupa care am fost la spital pentru a sufla in fiole iar pe domniosara am gasit-o bine mersi pe picioarele ei pe holul de la primiri urgente, dupa care am stat cu ea la cercetari la udriste 2 ore si ceva pana la miezul noptii, asta ca sa inteleaga toata lumea cat de vatamata a fost in urma accidentului.
de la data respectiva pana in ziua de astazi am mers luna de luna la parchet iar cand mi se inregistra cererea telefona procurorul sau procuroarea respectiva sa se intereseze de dosar si eram mereu trimis inapoi la udriste unde m-a dus cu zaharelul agenta responsabila de dosarul meu de la cercetari timp de 10 luni de zile pana acum o saptamana cand am fost sa depun din nou cerere de prelungire a dovezii si am aflat ca intr-un final fericit luna aceasta a ajuns in sfarsit si dosarul meu la parchet.acum am cateva intrebari si m-am adresat aici in speranta ca va reusi cineva sa ma lumineze pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva in cei 7 ani si cateva sute de mii de km de cand am permisul.. mentionez ca daca nu sunam la 112 si am fi mers la accidente usoare ar fi fost cel mai banal accident posibil.
1. daca a durat 10 luni de zile sa ajunga dosarul de la udriste la parchet ar trebui sa ma astept sa dureze cel putin la fel de mult si la parchet pana se va solutiona acest dosar ?
2. pot urgenta cumva solutionarea dosarului ?
3. exista posibilitatea sa nu se solutioneze dosarul la parchet si sa fie trimis mai departe in instanta ?
4. exista vreo modalitate sa vad si eu ce scrie pe fisa eliberata de la spital (banuiesc ca trebuie sa existe) ca sa ma lamuresc in ce a constat aceasta vatamare pentru care sunt cercetat ?
5. daca prin absurd maine s-ar solutiona dosarul am vreo sansa sa ma mai bage in seama si eventual sa ma despagubeasca o companie de asigurari in conditiile in care ma prezint dupa 10 luni si cu masina reparata pentru ca din cate stiu eu dovada de reparatii este valabila doar 30 de zile si va imaginati ca nu puteam sa stau cu masina pe dreapta un an de zile.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elvis 2334 , utilizator 17:34, 1 Decembrie 2017
1-Nu exista legal prevazut termen pentru solutionare cauza
Teoretic la parchet ar trebui ca analiza documentelor din dosar sa dureze mai putin
Solutionarea este conditionata de bagajul de activitatea al procurorului,complexitatea spetei si numarul persoanelor implicate,interesul procurorului si de alti factori independenti de vointa partilor
2-Necunoscand concluziile raportului cu care a fost inaintat dosarul la parchet,este hazardat a emite raspuns asupra oportunitatii demersurilor de urgentare solutionare
3-Exista posibilitatea functie de documentele din dosar probe,declaratii parti implicate,ca procurorul sa dispuna rezolutie sau rechizitoriu prin care sa decline competenta de solutionare in favoarea instantei de judecata
4-Eventual ,numai aparatorul ales poate sa se informeze

eu in 2012 am condus beat si abia anul asta mi'a dat o sentinta din care nu am inteles nimic. sistemul e greoi
buna as putea primi și eu un răspuns pe data de 12 10 2017 am fost prins de către organele poliției cu o alcoolemie de 0,41 .mau dus la IMl am dat .2 probe de sânge am platit taxa de alcoolemie după vreo 10 zile am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80 fix.a doua proba 0.70.fix de atunci nu știu nimic despre dosar dar că ar trebui să dispună clasare domnul procuror ba chiar am fost la parchet și mi-au zis că ar trebui să vorbesc cu un procuror am auzit că aș putea depune o cerere dar nu știu cum și cer
Scuze frate dar cît ai avut în sînge

eu in 2012 am condus beat si abia anul asta mi'a dat o sentinta din care nu am inteles nimic. sistemul e greoi

Eu nu primesc un răspuns vă rog să-mi dați și mie un răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare usoara din culpa myhay_elsym myhay_elsym Buna ziua. Pe scurt , iata ce s-a intamplat. Am lovit din spate( nu i-am deformat decat bara spate) o masina in care se aflau 4 persoane. Pa locul din fata ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de circulatie conf. art 184. czsniper czsniper Buna ziua, am sa incep prin a explica exact ca in declaratii un accident produs la data de 15.02.2010. Ma aflam la volanul unui autoturism in conditii de ... (vezi toată discuția)