Buna ziua. Pe scurt , iata ce s-a intamplat. Am lovit din spate( nu i-am deformat decat bara spate) o masina in care se aflau 4 persoane. Pa locul din fata dreapta se afla o doamna impreuna cu nepotelul ei de 11 luni. A sosit salvarea si l-a transportat pe acesta la spital , unde s-a constatat ca nu are nimic grav ci doar o umflatura mica la frunte. Nu a fost nevoie de spitalizare , tratament , etc.Bunica copilului a declarat la politie ca nu depune plangere impotriva mea pt ca nu are de ce si se considera si ea vinovata, pt ca a luat copilul pe scaunul din fata. Politia mi-a dat dovada de circulatie si mi-a spus ca restituirea permisului meu se va face dupa ce se vor analiza declaratiile date , de catre seful serviciului de la rutiera.
Vreau sa va intreb ce as putea face sa-mi recuperez permisul mai repede si cand se va termina toata povestea , in conditiile in care nimeni nu are pretentii de despagubire, etc. De asta depinde serviciul meu ...
greu de apreciat cand se va termina povestea. poate dura si pana la un an sau mai mult .
chiar daca a fost vorba de un accident cu vatamare usoara din culpa s-a deschis un dosar penal care se va trimite spre solutionare la parchet. in mod sigur se va termina cu NUP avand in vedere imprejurarile producerii accidentului si declaratia victimei. permisul il veti putea recupera decat dupa solutionarea dosarului, in acest timp fiind nevoit sa prelungiti dovada de circulatie cu cate 30 de zile.
Un an de zile sau mai mult??? Nu inteleg pt ce si de ce sa dureze atat?
1. Solutionarea la parchet ce inseamna mai exact?- Judecata , avocati , plata unor cheltuieli de judecata,etc?
2. Ce pot face sa solutionez dosarul mai repede?
3. Unde pot merge sa cer acest lucru?
4. Politistul mi-a spus ca am sanse sa mi se dea permisul inapoi de catre seful serviciului de la rutiera, fara sa mai stau 30 zile pieton dupa solutionarea dosarului.
1. Dupa analizarea probelor ce au fost stranse de catre organele de urmarire penala, procurorul va dispune probabil neinceperea urmaririi penale, insa acest lucru depinde de gradul de incarcare al Parchetului
2. Nu cred ca puteti sa faceti mare lucru, prioritate de solutionare au dosarele care implica urgenta, cum sunt cele in care sunt inculpati arestati
4. Organele de politie v-au dat o dovada cu drept de circulatie pentru un anumit numar de zile. Puteti obtine prelungirea dreptului de circulatie pana la finalizarea dosarului printr-o cerere adresata procurorului
daca politia nu trimite dosarul spre solutionare catre parchet scapati doar cu o amenda contraventionala (greu de crezut din moment ce sunt obligati sa deschida dosar pen.) pentru nepastrarea distantei corespunzatoare intre vehicule iar conducatorul vehiculului lovit trebuia amendat ptr.transportul copiilor în vârstă de până la 12 ani pe locurile din faţă al vehiculului.