avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inceperea urmaririi penale !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inceperea urmaririi penale !

Printr-o sentinta penala judecatoreasca definitiva s-au desfiintat rezolutiile procurorului si s-a dispus inceperea urmaririi penale , trimitandu-se dosarul la Parchet .
Intrebare :
Care este procedura de incepere a urmaririi penale si termenele de solutionare ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 17:58, 4 Martie 2011
procedura? e smplu, procurorul intocmeste niste acte, le semneaza, si se inregistreaza undeva toate actele. dupa incepere urmarire invinuitul este citat pt a da o noua declaratie. se mai audiaza martori si alte persoane. termen...depinde de complexitatea cauzei. oricum dureaza, poate dura si ani de zile.
...Parchetul trebuie sa retrimita organului de cercetare penala (Politiei ) dosarul ?
Daca s-a dispus inceperea urmaririi penale , de ce trebuie sa dureze atata ?
Este o bila neagra pentru procuror.De obicei in aceasta situatie procurorul restituie dosarul la politie iar in rezolutie dispune ce acte sa fie efectuate printre care si inceperea urmaririi penale.Este o formalitate dar in cele mai multe cazuri procurorul dispune si alte probe si mai dureaza de obicei......reluarea anchetei,refaceri expertize,reaudieri etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)