Am o problema.Mare. Vreau sa inchid un SRL, care are ca ob. de activitate comertul cu amanuntul. Am acest SRL luate 2 leasinguri.
1.Ce se intampla cu ele daca eu lichidez firma? Cum e mai bine sa fac ca sa nu le pierd? Pot sa le trec pe alta firma sau pe persoana fizica?
2. Daca am datorii la bugetul de stat, pe care e clar ca nu le pot plati, e bine sa declar faliment? Lichidare firma? Inchidere punct de lucru? Ma gandesc, ca , daca tot n-am bani...sa nu ma bag intr-un...mai mare decat mine!
3. Daca nu lichidez firma, dar nu mai am activitate pe ea, pot sa pastrez leasingurile?
4. Trebuie sa apelez la un lichidator obligatoriu?
Multumesc mult celor care vor avea inima sa ma scoata si pe mine din ceata...nu stiu pe cine sa intreb.
1.pentru leasing-uri, poti muta contractele pe persoana fizica.
2. Numai pe faliment poti inchide firma in acest caz.
3. nu pe firma, pt. ca nu ai cu ce sa le platesti.
4. Va fi numit un lichidator indiferent de forma de lichidare aleasa.
1 incep cu datoriila la buget - finantele te someaza, pun poprire pe conturi(daca le mai ai deschise)se inscriu la masa credala si deschid procedura insolventei.
2 poti sa ceri si tu lichidarea soc.
3 referitor la leasing vorbeste cu firma finantatoare si vezi conditiile impuse , se face act de novatie.
4 de lichidator cum a spus romy nu vei scapa.
5 poti tine leasingul pe soc. dar chelt. nu sunt aferente veniturilor si odata cu plata valorii reziduale bunul ramane in patrimoniu, prin lichidare, acesta se vinde la licitatie.
Contract novatie.
12qaz
Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)