avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua,
Cum se poate micsora termenul dat pentru prima infatisare in cazul unui divort amiabil? mentionez ca din casatoria avuta a rezultat un copil minor Actiunea am depus-o eu iar termenul pe care l-am primit pentru prima infatisare este de 1 an adica in noiembrie 2011.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:03, 8 Decembrie 2010
Se poate face o cerere pentru preschimbarea termenului.
Faceti o cerere de preschimbare a termenului de judecata avand in vedere si prevederile noii Legii 202/2010. Contactati un avocat.
Cerere de preschimbare a termenului de judecata motivat de faptul ca tremenul este prea mare ceea ce nu este in intresul minorului, fiind important pentru acesta ca instanta sa stabileasca intr-un termen cat mai mic incredintarea sa precum si cuantumul pensiei de intretine.

De asemenea, potrivit art. 6 din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale "orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială (...)".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare opozitie cesiune myrha09 myrha09 In decembrie 2010, Administratia Financiara a depus la Tribunal o opozitie la cesiune din cauza unei datorii de 8 ron. S-a achitat acesta datorie iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pt a ataca o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la cedo. mentionez ca este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Termen de judecata nikolos nikolos care sunt articolele care specifica durata unui proces penal Sunt procese pe rol si de 2-3 ani? (vezi toată discuția)