Am trecu printr-un proces in care am fost tratata cu indiferenta si chiar cu rea credinta. Nu am stiut sa fac plangerea bine, nu mi-am permis avocat. si judecatorii nu au luat in seama nici un alt document depus. mi-a fost respins si recursul, in motivatie ,printre altele, s-a mentionat ca desi sunt PFA iar in procesul verbal amendar este incadrata intre 500 si 1000 ca pentru persoane juridice ( pentru PFA, II si IF fiind 200 - 500 ) procesul verbal este conform legii si "Tribunalul constata ca amenda a fost corect aplicata". Ma intreb pentru ce mai exista legi ? Am apelat la ajutorul unor ONG-uri ,dar si pentru acestea sunt prea putin importanta. Vreau sa apelez la CEDO desi probabil nu rezolv nimic , dar poate ar trebui sa incerc. Ma ajutati ,va rog?
Pentru a va adresa la CEDO, sunt unele conditii; Hotararea sa fie irevocabila, parcugand si etapa recursului. Dela data ramanerii irevocabile a hotararii aveti un termen de 6 luni inlauntru carui puteti sa va adresati la CE, Dar atentie trebuie sa aratati care este "dreptul fundamental incalcat" de instantele interne. Am inteles ca nu ati facut "plangerea bine". La CEDO aproximativ 90% din plangeri sunt respinse ca "inadmisibile sau neiantemeiate." Pot sa va spun ca cunosc intotalitate toate etapele procedurale de la CEDO. Dar este foarte complicat si foarte anevoios sa ai castig de cauza. D-voastra suma este mica 1000 Ron. Dar incercati la CE, succes.
Respingerea recursului este irevocabila. Nu cred ca exista o alta cale de atac.
Cat despre dreptul fundamental incalcat ar fi incalcarea dreptului la justitie de vreme ce judecatorul a dat sentinta , la fond, fara sa citeasca documentatia depusa de mine in cele 2 sedinte inaintei solutionarii ; dreptul la demnitate (prevazut si in Declaratia Drepturiloe Omului) fiindca judecatorul a facut aprecieri la atitudinea mea care justifica amenda si ca nu constientizez pericolul social al faptei savarsite (politia locala a pretins ca aveam nevoie de un acord de la primarie), nu am avut nici o atitudine fiindca nu am fost intrbata nimic; si incalcarea dreptului la munca pentru ca in piete si chioscuri in locuri autorizate am voie sa vand fara acord de la primarie , pe baza Certificatului de inregistrare la ONRC iar politia locala, in PV mi-a suspendat functionarea.