In decembrie 2010, Administratia Financiara a depus la Tribunal o opozitie la cesiune din cauza unei datorii de 8 ron. S-a achitat acesta datorie iar cei de la finante au depus la tribunal cerere de renuntare la opozitie.Termenul initial este in februarie 2012.Societatea face o intampinare pentru preschimbare de termen motivand ca "Avand in vedere ca motivul pentru care AFP a formulat opozitie la cesionarea partilor sociale catre o terta persoana nu mai subzista, debitele au fost achitate si susnumita a renuntat la judecata prin adresa nr. ., va rugam sa acordati un termen cat mai scurt pentru solutionarea dosarului, hotararea pe care o veti pronunta fiindu-ne necesara la ORC pentru definitivarea cesionarii".
Raspunsul a fost respingerea cererii de preschimbare de termen intrucat : reclamanta nu a probat in mod concret si efectiv temeinicia motivelor de preschimbare invocand doar prevederi legale aplicabile si aspecte care tin de insasi fondul actiunii si solutia pe care aceasta doreste ca instanta sa o pronunte prin hotarare.
Ce e de facut pe mai departe si de ce nu au aprobat cererea de preschimbare de termen?
M-am lovit si eu de o problema de genul acesta (pentru o suma mult mai mare) si am solutionat altfel problema.
Am facut o fotocopie dp cererea de renuntare facuta de AFP si ma mers la ORC unde am depus actele pentru etapa a 2-a.
La momentul respectiv am reusit, insa din puntul meu de vedere nu tocmai OK intrucat trebuia sa am o hotarare irevocabila, era necesar ca instanta ca se pronunte pe acea cerere de renuntare la opozitie si numai dupa aceea sa se inregistreze mentiunea la ORC, insa am avut mare NOROC.
Asta se intampla imediat dupa ce s-a modificat legea 31/1990 cu privire la cesiune, asa ca nu stiu daca mai tine, poate intre timp s-au trezit la realitate, dar puteti incerca.
S-a schimbat si administratorul firmai?
Ma gandesc sa faci o nou cerere de preschimare pe motivul ca activitatea societatii este blocata, iar pierderile sunt foarte mari.
- art. 6 pct. 1 din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale “Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială (…)”
- complexitatea redusa a cauzei, fapt ce nu justifica un termen asa de mare;
- datoria f mica comparativ cu pierderile suferite de societate etc.
Nu stiu cum ai formulat cererea de preschimare, eu una asa as fi pus problema.
Am avut si eu o cerere de preschimbare la TMB si nu am avut probleme, ba chiar au dat un termen f scurt, daca nu ma insel 1 luna jumate de la data la care s-a pronuntat de crr de preschimbare.