avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa 18 ani

Sant casatorita de aproape 19 ani !Sotul meu ma insala si nu stiu ce sa fac.Am un copil de aproape 18 ani. As vrea sa stiu daca ne despartim ce drepturi financiare am.Locuim in casa lui parinteasca care , desi au murit ambii parinti , nu a fost intabulata pe sotul meu.Am avut serviciu in toata aceasta perioada si am grijit si inmormantat impreuna pe socrii mei. Nu stiu cati bani avem in banca si la care banci.E asociat la vreo doua firme dar nu stiu cu ce procente .Avem o masina Audi A4. Am schimat acoperisul la casa impreuna si am mai aranjat bucataria si alte cele.Am pavat curtea . Ce drepturi am acum si ce drepturi dupa ce copilul implineste 18 ani. Dupa cati ani de casatorie se imparte totul in doua? In ce conditi as beneficia de renta platita de el?VA ROG SA MA AJUTATI !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
nico1993ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:18, 8 Decembrie 2010
numai bunurile comune le veti imparti, in aceasta categorie intra doar bunurile achizitionate in timpul casatoriei, indiferent de nr anilor de casnicie. de asemenea, copiii minori, majori.. nu intra in discutie in procesul de partaj, nu au niciun drept. ei vor mosteni averea parintilor.
deci casa va ramane a sotului, aveti un drept de creanta pt imbunatatirile aduse imobilului, veti imparti si masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire intre frati troll2000 troll2000 Se da urmatoarea situatie: Tatal are un copil din prima casatorie, acesta a divortat. S-a recasatorit si a facut alt copil. Nu a tinut legatura deloc cu sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune/mostenire vultur01 vultur01 In urma decesului tatalui meu acum mai bine de 3 ani au rezultat urmatoarele: 2 copii, sotie (mama vitrega). 1 apartament, 1 garsoniera, 1 masina, cont ... (vezi toată discuția)