avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna?

buna ziua tuturor
as dori sa stiu ce inseamna sa accepti succesiunea expres sau tacit
de exemplu , eu folosesc teren de la tata platesc impozit ,taxe ,etc. asta inseamna ca am acceptat tacit mostenirea ?
va rog sa ma lamuriti daca se poate....
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:28, 8 Decembrie 2010
DA. problema acceptarii tacite se pune doar la dezbaterea mostenirii. Daca sunteti unicul mostenitor nu aveti probleme. Daca sunt mai multi, de preferat ar fi sa mergeti la notar sa dati o declaratie autentica de acceptare a mostenirii; aceasta inseamna ca ati acceptat expres mostenirea
multumesc pentru raspuns , dar a trecut termenul de 6 luni si nu am fost sa semnez nimic in acest scop , de acea v-am intrebat mai sus ; daca am si folosesc teren de la tata , asta inseamna ca am acceptat tacit sau doar daca semnam la notar ?
Tacit = preluarea bunurilor succesorale, plata taxelor şi a impozitelor. Dacă v-aţi comportat ca şi un adevărat proprietar atunci e ok. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)