avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima infatisare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima infatisare

buna ziua,imi puteti spune va rog ce se intampla la prima infatisare intr-un proces,ce se discuta si mai ales ce se intampla daca nu sunt prezente toate partile sau avocatii lor? si dupa prima infatisare la cat timp se face evaluarea bunurilor,in cazul meu casa si curte.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:10, 8 Decembrie 2010
se pot intimpla multe la primul termen (nu prima infatisare, aceea este altceva) inclusiv sa se amine fara a se discuta nimic, ptr lipsa de procedura. cel mai bine este sa fiti prezent in instanta (sau avocatul dvs).

- Daca partile nu sunt legal citate, cauza se va amana;
- Daca una din parti ( in general paratul sau intimatul dupa caz, deoarece se presupune ca reclamantul a avut suficient timp la dispozitie ) are cerere de amanare pentru angajare aparator, cauza se va putea amana;
- Daca nu au fost comunicate toate inscrisurile depuse la dosarul cauzei tuturor partilor implicate in proces, cauza se va putea amana ( se poate ca respectivele parti sa nu solicite amanarea pentru studiu);

Daca toate aceste cerinte sunt indeplinite se pot discuta eventuale exceptii si/sau probatoriu.

Pentru efectuarea evaluarii este necesara numirea unui expert.

Recomandarea mea este aceea de a fi prezenta in sala personal si/sau prin aparator.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Mircea Teis, Avocat
avocatul a fost prezent...dar ce inseamna LIPSA DE PROCEDURA??? cred ca au avut timp sa se pregeteasca in 45 de zile sau poate caci mai mult..nu sunt prea multe roade :(( de cules!!!...va multumesc...astept cu nerabdare finalizarea procesului.. tocmai a inceput:()
Lipsa de procedura inseamna faptul ca nu au fost citate in mod legal toate partile. Cu alte cuvinte, nu s-a indeplinit in mod legal procedura de citare ( lipsa procedura ).
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Mircea Teis, Avocat
totul a decurs normal si absolut legal.toti am fost instiintati prin posta cu citatie si celelalte hartii pe care sunt specificate partiile si cotele lor...va multumec mult sper sa mearga totul bine!!!

Alte discuții în legătură

Procedura de citare oltul oltul daca nu am fost prezent in ultimul termen (penal) dar am avut avocat angajat si ea a fost prezenta,nu am primit citatie....pot sa zic ca am termen in ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)
Lipsa procedura ? negut negut Va rog sa-mi spuneti ce inseamna \"termen acordat pentru lipsa procedura\".Am un proces cu Primaria,pe legea 10,prin care am cerut masuri reparatorii pt. o ... (vezi toată discuția)