Buna ziua, as vrea sa va intreb daca sunt obligata sa platesc un credit luat de tatal meu (descoperire cont curent pe cardul de salarii), atata timp cat nu a detinut bunuri, nu are pe nimeni imputernicit pe cont si el a decedat iar banca nu a facut asigurare
Problema sta astfel.
Dupa deces, la 3 zile am depus la banca cerificatul de deces, nestiind exact ce suma are, atunci ni s-a comunicat ca ar avea o datorie de cca. 10.000 lei, dar nu a vrut sa-mi dea alte informatii. Eu am cerut ultimele 3 operatiuni cu data si ora, si extras de cont pe ultimii 2 ani, mai exact de cand s-a facut acea descoperire de cont. Au refuzt, dar mi se spune ca trebuie sa-mi faca mie esalonarea creditului, fara a mi se ccomunica ceea ce eu am cerut.
Intrebarea mea este: Se poate sa-mi comunice suma si sa-mi faca credit fara certificat de mostenitor, iar datele ce le cer eu mi le comunica numai cu certificat de mostenitor? Este corect?
daca tatal avea datorii, nu inteleg interesul dvs privind extrase de cont si altele in legatura cu datoria, doar daca doriti sa platiti
daca tatal nu avea bunuri in proprietate, dati declaratie la notar ca renuntati la mostenire, daca nu doriti sa-i preluati datoria
Raspunsul notarului
todirasc
Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)