avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspunsul notarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspunsul notarului

Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a spus ca vom avea raspunsul de la banci in jur de 3-4 saptamani. Am primit intradevar raspunsurile ,dar noi ne asteptam sa vedem extrasuri de cont ,nu confirmari ca are ori nu ! Acum stim unde a avut ,dar cum putem intra in posesia extraselor de cont ca sa vedem ,tinand cont de faptul ca noi suntem mai multe surori si inca nu am facut succesiunea ,tocmai de aceea am cerut notarului acest lucru ,insa raspunsul nu a fost acela pe care l-am fi dorit ( adica extrasele de cont ,pe noi asta ne intereseaza momentan ,deoarece exista suspiciuni in vederea acesor conturi )Cum putem afla acest lucru ,fara sa fi facut inca succesiunea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:20, 18 Aprilie 2018
Numai in baza certificatelor de mostenitori puteti obtine extrase de cont si/sau ridica eventualele sume din conturi
Pai in raspunsurile "ca are" sunt mentionate si sumele.
Sa stiti ca in majoritatea lor, bancile nu elibereaza extrase de cont, ci adrese, foi sau alte documente cu sumele pe care le-a detinut defunctul. Insa tot ce conteaza este ca sumele respective sa fie mentionate in certificatul de mostenitor. Denumirea documentului in care figureaza, conteaza mai putin.
Am intrat in posesia actului de mostenitori si cu acel act am mers catre un CEC, acolo unde noi banuiam ,ca tatal nostru avea economii.Spre surprinderea mea am fost,, respinsa,,sa zic asa , de d-na de la birou, spunandu-mi ca a avut economii dar nu mai are ,el a beneficiat de acei bani si ca intr-o anumita luna i-ar fi scos( aceste lucruri le citea de pe calculator dupa ce mi-a cerut actul de mostenitor,fara a-mi arata si mie ).I-am spus ca dorim sa vedem extrasul de cont ,insa m-am lovit de refuzul ei ,spunandu-mi ca deja mi-a spus prea multe si nu are voie .Pai actul de mostenitor avem ,de la notar am cerut sa se verifice unde ar mai putea avea economii ,(am primit raspunsurile de la notar ) , insa cei de la CEC nu doresc sa ne dea extrasul de cont . Ce putem face in aceasta situatie?Sfatuiti-ne ,va rugam! Multumesc!
Actul de mostenitor este un certificat de mostenitor sau un certificat de calitate de mostenitor?
Certificat de mostenitor - asa are titlu hartia de la notar

Alte discuții în legătură

Ridicare bani in urma succesiunii din contul defunctului Petri75 Petri75 Buna ziua, vă rog sa ma ajutati cu co problema in urma succesiunii. Parintii mei au decedat, am dezbatut succesiunea privind bunurile, au avut la CEC o sumă ... (vezi toată discuția)
Solicitare extras cont eugenbala eugenbala Buna ziua. Suntem trei mostenitori ai mamei noastre decedate pe data de 03.11.2014. Am facut succesiunea pentru un apartament unde a locuit mama cu unul din ... (vezi toată discuția)
Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)