avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ridicare bani in urma succesiunii din contul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ridicare bani in urma succesiunii din contul defunctului

Buna ziua, vă rog sa ma ajutati cu co problema in urma succesiunii.
Parintii mei au decedat, am dezbatut succesiunea privind bunurile, au avut la CEC o sumă de bani și am intrat in posesia lor.
Dupa un an de zile de la dezbaterea succesiunii, am aflat ca la banca Transilvania mai are o sumă de bani.
Intrebarea mea este, eu la succesiune am declarat numai suma de bani de la CEC, suma care am intrat in posesia ei. De suma de la banca cealalta nu am stiut și nu am declarat la notar.
Intrebarea mea este: care este procedura pentru a intra în posesia sumei la un an de la dezbaterea succesiunii ?
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:30, 21 Martie 2017
Mergeti la acelasi birou notarial cu un extras de cont recent si solicitati un supliment la certificatul de mostenitor initial.
Problema este ca succesiunea s-a dezbatut in alt județ și eu locuiesc in alt județ la sute de km.
Dacă mă prezint la banca cu certificatul de mostenitor și cel de deces, nu se poate rezolva situiatia sa nu mai fac drumul acela lung ? Multumesc.
Banca va da exact suma de bani mentionata in certificatul de mostenitor.
Daca la momentul dezbaterii succesiunii aveati 10 lei si intre timp s-au facut 30, in baza certificatului de mostenitor puteti ridica doar 10 lei, pentru ca numai pe aceasta suma aveti act de proprietate.
De asta am precizat ca trebuie sa aveti asupra dvs un extras de cont recent.
Asa ca, ori faceti o plimbare ori imputerniciti pe altcineva din acel judet sa obtina de la notariat certificatul de mostenitor suplimentar si eventual, sa ridice banii.
TRebuie mentionata banca si contul... nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul notarului todirasc todirasc Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)