avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare extras cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare extras cont

Buna ziua.

Suntem trei mostenitori ai mamei noastre decedate pe data de 03.11.2014. Am facut succesiunea pentru un apartament unde a locuit mama cu unul din frati, iar apoi la declaratia altor bunuri succesibile unul din frati nu a declarat anumite conturi bancare ale mamei noastre. Notarul a facut cerere catre doua banci, iar raspunsul acestora a fost prezentarea unor extrase de cont doar dupa decesul mamei. Am fost la banca CEC Bank, am facut o cerere de solicitare extras cont pe ultimii 5 ani ca sa putem intreprinde o actiune in instanta unde trebuie sa specificam dauna si cuantumul daunei. De la banca am primit raspuns in scris cu extrasul de cont doar pentru perioada dupa decesul mamei, directorul sucursalei spunandu-mi verbal ca reglementarile bancii nu-i permit sa-mi dea extras de cont, si daca eu stiu vreo lege referitoare la acest lucru cu articol in speta sa i-o comunic si el va vorbi cu juristul pentru solutionare. Mentionez ca ceilalti doi frati stim sigur ca au existat sume de bani in acel cont si acestea au fost transferate ori inainte ori in ziua decesului. Oare noi nu putem afla niciodata ce sume au fost si ce transferuri au fost facute ?

Va rog frumos sa-mi spuneti daca banca a procedat corect si daca exista intr-adevar un articol de lege care sa-mi permita eliberarea unui extras de cont pentru o perioada dinaintea decesului ca sa imi pot formula pretentiile ca parte vatamata in instanta.
Cel mai recent răspuns: eugenbala , utilizator 17:59, 16 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul notarului todirasc todirasc Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dintr un depozit cec bank Steluta diaconu Steluta diaconu Unde trebuie sa ma adresez dupa ce am aflat ca au disparut banii dintr un depozit cec bank la care eram imputernicit, titular fiind mama mea care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Aplicarea hg392/2014 intr-un caz de exceptie, document original lipsa andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Sunt succesoarea unei persoane care a depus banii pentru masina la CEC in 1988 si in anii 1990 a transferat suma la BRD cu acelasi scop (pastrare ... (vezi toată discuția)