avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire dupa acceptarea ei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire dupa acceptarea ei

Buna ziua,

Daca m-am declarat succesor la notariat, se mai poate renunta la mostenire? In caz ca nu mai doresc sa iau nimic din mostenire, pot sa renunt?
A trecut cca. 2 luni de la deces si cca. 3 sapt. de cand m-am declarat succesor.
Ideea este ca nu este nimic de mostenit, decat descoperirea de card.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
victor_2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:12, 14 Iunie 2016
Nu veti mosteni datoriile decat in limita bunurilor. Deci nu aveti de ce sa va ingrijorati.
Daca nu se mai dezbate mostenirea,etc, deoarece fratele meu vitreg nu mai doreste, ce se intampla? Mentioneaz ca el, pana la momentul de fata nu s-a declarat succesor (deoarece nu cred ca are vreun motiv, tinand cont ca casa i-a fost donata, iar actiunile de pe firma sunt in proportie de 98% puse pe ultimul moment pe numele lui.

Este posibil ca banca sa ma oblige pe mine, care momentan sunt singurul declarat succesor, sa platesc descoperirea de card de 3250 lei?
Am fost la banca respectiva, si a facut copie dupa declaratia de succesiune, a spus ca au nevoie de ceea de mostenitor, dar sa anunt notarul sa le trimita adresa pentru a trece datoria in masa succesorala.

Mentionez ca doar eu m-am declarat succesor, momentan mostenirea nu s-a dezbatut. Nu este nici un bun de mostenit, drept urmare nu se doreste acest lucru, din partea fratelui meu vitreg. Nu au trecut cele 6 luni de la deces.
Daca banca nu m-ar putea obliga ca succesor sa platesc aceea descoperire de card, ce se intampla cu ea?
Daca i-a fost donata casa doar lui, v-a fost incalcata rezerva succesorala deci daca deschideti d-voastra succesiune veti putea primi cel putin 1/4 din casa respectiva.
Daca doriti sa atacati donatia, va trebui sa va adresati instantei, in final va puteti culege rezerva succesorala.
De platit datoria nu se plateste decat in limita valorii activelor mostenite, ori nu ati mostenit nimic ca si activ.
Teoretic nu este nimic. Totul este dat donatie. Exista pasiv... descoperirea de card de cca. 3200 lei. Nu vreau probleme cu banca, si dupa atati ani de zile sa ma trezesc ca mai trebuie sa si platesc ceva de ce nu am beneficiat.

Mentionecz ca doar eu m-am declarat succesor, nestiind de ceea ce a facut tata. Fratele vitreg nu s-a declarat succesor, neavand niciun inters.
Banca a spus ca pana nu ma declar mostenitor, nu patesc nimic, dar daca sunt momentan succesor, nu poate veni la un moment dat, pentru ca alcineva nu s-a mai declarat succesor?

Ce se poate face, in acest caz? Se poate renunta la declaratia de succesiune?
Daca nu am sanse in tribunal?
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
victor_2013, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune victor_2013 victor_2013 Buna seara, Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)