avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL imprumuta asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL imprumuta asociat

un SRL poate imprumuta asociatii si/sau administratorii?
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:58, 11 August 2021
un asociat poate imprumuta cumulat pana la 5.000 euro de la SRL (si de la SA). Atentie: peste 5000 de euro este infractiune....
istudor adriana ascris
"un asociat poate imprumuta cumulat pana la 5.000 euro de la SRL (si de la SA). "

Unde scrie poate ne spui si noua.
Intradevar unde legea nu interzice este permis dar ?????!!!!!;)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
in art 144.4 se face referire la administrator. asociatul nu este intotdeauna administrator. si nici fondatorul nu este asimilat asociatului. deci, intrebarea era: poate un srl sa imprumute un asociat?
Mai, eu cred ca da, numai sa se faca in conditiile pietei, adica cu o dobanda rezonabila, deoarece sunt afiliati.
raspunsul este partial corect pentru ca intrebarea era: "un SRL poate imprumuta asociatii si/sau administratorii?".

in cazul administratorilor e clar, se poate, in limita a 5000 EUR.
in cazul asociatilor trebuie urmata o logica: legea se refera numai la administratori, asociatii pot fi administratori; pe de alta parte, nu exista restrictie expresa pentru asociati. am ajunge la concluzia ca asociatul care nu e administrator poate imprumuta oricat iar asociatul care este administrator poate imprumuta o suma limitata. ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Imprumut administrator de la srl DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, Administratorul unui SRL poate scoate din firma o suma mai mica de 5.000 EUR (echivalentul in lei) daca o face cu titlu de imprumut? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Acordare imprumut administrator corina r corina r imi puteti spune in ce conditii o societate comercial isi poate credita administratorul? asta in conditiile in care societatea nu are in obiectul sau de ... (vezi toată discuția)