avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare succesiva a unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare succesiva a unui autoturism

Buna ziua,

Am achizitionat acum cateva zile un autoturism de la o persoana juridica. Inca nu am facut radierea masinii/inmatriculare/luare in evidenta la fisc.

Doresc sa vand acest autoturism unei alte persoane fizice (sau sa-l donez, e vorba de o ruda, deci oricum daca l-as vinde ar fi trecuta aceasi suma). Pot face aceasta vanzare fara sa mai trec eu pe la RAR, circa financiara, fara sa platesc o noua prima de asigurare ?

Practic as vrea sa adaug la actele masinii pe care le primesc de la PJ (carte de identitate, talon, factura) si un contract de vc de la mine catre proprietarul final.

Este posibil ? Multumesc anticipat. Daca mai e nevoie de vreo alta clarificare asupra situatiei va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 8 Decembrie 2010

Da, exista posibilitatea legala,dar trebuie sa o introduceti pe rolul dvs fiscal
Cam ce ar presupune acest lucru ?
In intervalul de 30 de zile de la achizitie,dvs introduceti auto pe rolul dvs ca sa preluati calitatea de proprietar si sa puteti la randul dvs sa il instrainati,urmand ca noul propriatr in baza certificatului dvs fiscal si a celorlalte documente sa perfecteze formalitatile de achizitie autoturism
Am inteles, multumesc pentru raspuns.

In acest caz, trebuie sa merg si sa si inmatriculez masina ? Sau e suficient sa merg la circa financiara, sa o inscriu si apoi sa o instrainez, iar proprietarul final sa o inmatriculeze ?

Multumesc.
doar mergeti si o luati in evidenta apoi o scoateti, ii dati actele noului proprietar asa cum le.ati primit.
ar trebui sa ii da-ti si doc cu care ati cumparat dvs masina de la proprietarul initial.

Alte discuții în legătură

Neinmatriculare auto la timp daniel80 daniel80 Buna ziua, Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto giony18 giony18 Buna ziua, Am cumparat o masina recent, vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,dar nu a schimbat talon ... (vezi toată discuția)