avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi asupra minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi asupra minorului

buna seara,
m am inregistrat pe site deoarece (desi am citit mai multe pareri) am in continuare mici nelamuriri.
pentru inceput cateva detalii...ma numesc Marian si am o fetita care de curand a implinit 1 anisor. nu am fost casatoriti si de la varsta de 6 luni a fetitei ne am despartit, eu am fost cel care a plecat de la casa familiei mamei, unde stateam (mentionez ca si eu am o garsoniera dar nu a vrut sa locuim in acest spatiu).motivele sunt intemeiate (cu martori) dar nu cred ca e cazul sa relatez aici, dar va asigur ca m am gandit mult pana sa ajung in situatia de a mi parasi copilul.
chiar si asa nu am crezut ca nu ajungem la intelegere in ceea ce priveste copilul.
acum stau la 200km de locatia unde se afla fata. in cele 6 luni scurse recunosc, din cauza ca am ramas fara servici nu am reusit sa trimit decat 5 milioane si sa ma duc decat o singura data cu cateva cadouri, dar nu am fost primit decat la poarta, 5 minute, fara sa i fac poze fetei........intelegeti ideea. mai rau e ca nici la telefon nu imi raspunde, iar in rarele momente cand o face sunt tratat cu ' ce vrei?'
pana acum nu am facut nici un demers pentru ca sunt constient ca mama alapteaza si ca ar fi cam greu.
avand in vedere situatia, care credeti ca sunt drepturile mele si mai ales de la ce vartsa imi pot lua si eu fetita 1-2 zile pe luna la mine. mentionez ca mi am recunoscut fetita, imi poarta numele.
va ultumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 11 Decembrie 2010
multumesc mult,
avand in vedere ca momentan nu am servici care este obligatia mea finaciara pe luna?
Legal,niciuna,deoarece nu beneficiati de venituri licite.

andymaurul
poate si mama se va mai imbuna, daca va dati interesul si ii demonstrati ca va pasa.
legal, puteti fi obligat sa platiti 150 lei. ar fi frumos sa-i achitati de buna voie, in masura in care puteti
andymaurul a scris:

Legal,niciuna,deoarece nu beneficiati de venituri licite.

andymaurul

Aveti o hotarare de obligare la plata unei pensii deintretinere in favoarea minorului ?
Daca da,trebuie sa va platiti obligatiile din urma si sa solicitati reducerea pensiei de intretinere la venitul minim pe economie,prin actiune judecatoreasca.
Daca nu dobandeste venituri licite,nu poate fi obligat la plata pensiei de intretinere.Daca sotia ar face plangere pt abandon de familie solutia ar fi nup deoarece nu realizeaza venituri.Aceasta numai daca exista hotarare care sa l oblige la plata pensiei.

andymaurul

Alte discuții în legătură

Neplata pensie de întreținere stabilită prin înțelegere, fără hotărâre judecătorească, în luna de vacanță. care pot fi consecințele legale în această situație? CostinIancu CostinIancu Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: acum opt ani, in urma unei relatii de concubinaj (nu am fost casatoriti) am devenit parinte. Dar la scurt timp dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Sfat... laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sunt un tatic recasatorit cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara sfarsita printr-un divort in urma cu 5 ani.Prin hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)